Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pomocy! Jakiś pyszny sos do karkówki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pomocy! Jakiś pyszny sos do karkówki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-07-16 11:48:02

Temat: Pomocy! Jakiś pyszny sos do karkówki?
Od: "Jenny" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie,

Co zrobić do karkówki? Jaki sosik? Bo mam dziś kolację we dwoje i nie mam
koncepcji:(

Bede wdzieczna za wszelaką pomoc.
Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-07-16 12:23:43

Temat: Re: Pomocy! Jakiś pyszny sos do karkówki?
Od: "Leo" <p...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Witajcie,
>
> Co zrobić do karkówki? Jaki sosik? Bo mam dziś kolację we dwoje i
nie
> mam
> koncepcji:(

Ale jaka ta karkówka? Pieczona w całości? Smażona? Grilowana w płatach?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-16 12:23:53

Temat: Re: Pomocy! Jakiś pyszny sos do karkówki?
Od: "Jenny" <b...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

Pieczona w piekarniku w folii. Wlasnie sie marynuje w przyprawach, czosnku,
miodzie, cebuli i oleju. Pachnie super:)

Pozdrawiam,
Aga

Użytkownik "Leo" <p...@p...pl> napisał w wiadomości
news:4bf1c167715444787aeb96d25b2add4e@news.home.net.
pl...
> > Witajcie,
> >
> > Co zrobić do karkówki? Jaki sosik? Bo mam dziś kolację we dwoje i
> nie
> > mam
> > koncepcji:(
>
> Ale jaka ta karkówka? Pieczona w całości? Smażona? Grilowana w płatach?
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-07-16 12:35:43

Temat: Re: Pomocy! Jakiś pyszny sos do karkówki?
Od: "Leo" <p...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Pieczona w piekarniku w folii. Wlasnie sie marynuje w przyprawach,
> czosnku,
> miodzie, cebuli i oleju. Pachnie super:)

Eeeee, to z tym sosem ostrożnie. Szkoda zabić aromat takiego mięska
jakimś strasznym sosem :))
Jakiś sos Ci się zrobi w czasie pieczenia, to go na patelnię, do tego
czerwonego wina i zredukować (czyli ogrzewać, aż płynu ubędzie do
połowy), doprawić do smaku solą i pieprzem. Na pewno będzie zbyt
wodnisty, więc dodać trochę SŁODKIEJ śmietanki, podgrzać aż się
zagęści.

Ale po co sos? Weź miękkie masło, dodaj utartego chrzanu i troszkę
soku z cytryny, sól i pieprz, utrzyj, zawiń w folię i do lodówki, żeby
stężało. Potem wyjąć, pokroić w talarki, podać na stół.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Archiwum
Jakaś nowa przystawka...
jak marynowac rybe?
Leczo i surówka
jarmuz - jak i z czym zeby bylo smacznie?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »