Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mimuw.edu.pl!newsfeed
.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Amelia" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Prośba do Amelii
Date: Mon, 26 May 2003 08:42:06 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 34
Message-ID: <basd5p$9ev$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: polska.nat.wro.korbank.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1053931513 9695 217.96.41.113 (26 May 2003 06:45:13 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 26 May 2003 06:45:13 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 5.50.4133.2400
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V5.50.4133.2400
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:18357
Ukryj nagłówki
<m...@t...pl> wrote in message
news:0b45.000001c2.3ecdf99f@newsgate.onet.pl...
> Amelio,
> Podaj prosze dokładny przepis na chlebek, o którym wczesniej wpominałaś
> (składniki i wykonanie) i wszelkie uwagi praktyczne co to wypieku.
Mysiu!
Przepraszam, ze dopiero teraz, ale w domu nie czytam grup, a mialam krotki
urlop.
Chlebek pieke w specjalnej maszynie (bardzo, bardzo polecam). Przepisy
mialam w instrukcji do maszyny. Wazne sa proporcje. Ja robilam tak: 400 g
maki z pelnego przemialu, paczka suszonych drozdzy (dr Oetker), szczypta
soli, 250 ml wody. Wrzucam to do maszyny, po 20 min dodaje slonecznik i po 2
godzinach chlebek gtowy.
Inne przepisy sa na stronie http://www.montignac.prv.pl/ w dziale przepisy.
Niestety, nie probowalam.
>
> Czy w pierwszej fazie można go jesć czy lepiej sie całkiem wstrzymac z
mąkami
> do czasu osiągnięcia porządanego efektu?
Mysle, ze sporadycznie na sniadanie nie zaszkodzi:)
Powodzenia w stosowaniu MM!
Amelia
>
|