Data: 2003-05-26 06:42:06
Temat: Re: Prośba do Amelii
Od: "Amelia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
<m...@t...pl> wrote in message
news:0b45.000001c2.3ecdf99f@newsgate.onet.pl...
> Amelio,
> Podaj prosze dokładny przepis na chlebek, o którym wczesniej wpominałaś
> (składniki i wykonanie) i wszelkie uwagi praktyczne co to wypieku.
Mysiu!
Przepraszam, ze dopiero teraz, ale w domu nie czytam grup, a mialam krotki
urlop.
Chlebek pieke w specjalnej maszynie (bardzo, bardzo polecam). Przepisy
mialam w instrukcji do maszyny. Wazne sa proporcje. Ja robilam tak: 400 g
maki z pelnego przemialu, paczka suszonych drozdzy (dr Oetker), szczypta
soli, 250 ml wody. Wrzucam to do maszyny, po 20 min dodaje slonecznik i po 2
godzinach chlebek gtowy.
Inne przepisy sa na stronie http://www.montignac.prv.pl/ w dziale przepisy.
Niestety, nie probowalam.
>
> Czy w pierwszej fazie można go jesć czy lepiej sie całkiem wstrzymac z
mąkami
> do czasu osiągnięcia porządanego efektu?
Mysle, ze sporadycznie na sniadanie nie zaszkodzi:)
Powodzenia w stosowaniu MM!
Amelia
>
|