Data: 2008-02-22 22:08:32
Temat: Re: Proszek ze skorupy z jaj jako lek na kości
Od: "michhallski" <m...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik <r...@o...pl> napisał w wiadomości
news:e1a99425-35a3-46fd-bed3-3760a52e1fb8@64g2000hsw
.googlegroups.com...
Kiedyś miałem kłopoty z kolanami. Poszedłem więc do znachorki
poleconej przez kolegę i przepisała mi proszek robiony ze skorup jaj.
Jak to mogło na mnie wpłynąć? Myślę, że to szkodziło na żołądek. Miało
to być jedzenie naturalnego białka. Technologia wyglądała tak; Skorupy
suszyłem, potem mlełem w maszynce do mielenia kawy a potem jadłem to.
Syf w smaku. Czy to mogło pomóc na kości ?
Radziecki biolog niejaki M. Tombak pisze o tym w swoich książkach m. in. "
Droga do zdrowia" - właśnie o zmielonych skorupkach jajka jako źrudle
wapnia.
|