« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-01-21 23:46:58
Temat: Przepis na devolajeWitam,
Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa, gdzie
moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-01-22 00:03:14
Temat: Re: Przepis na devolaje
Le dimanche 22 janvier 2006 ŕ 00:46:58, dans <dquh5u$qdh$1@atlantis.news.tpi.pl> vous
écriviez :
> Witam,
> Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
> przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa, gdzie
> moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
Jest : http://minilien.com/?Z1xFriCYUr
Ewcia
--
Niesz
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-01-22 00:07:00
Temat: Re: Przepis na devolajeEwa (siostra Ani) N. napisal(a):
>> Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
>> przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
>> gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
>
>
> Jest : http://minilien.com/?Z1xFriCYUr
>
I tu tez: http://skocz.net/suat
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-01-22 08:35:13
Temat: Re: Przepis na devolajeIn article <4...@n...home.net.pl>, "@nn" <a...@p...pl> wrote:
> Ewa (siostra Ani) N. napisal(a):
> >> Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
> >> przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
> >> gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
> >
> >
> > Jest : http://minilien.com/?Z1xFriCYUr
> >
> I tu tez: http://skocz.net/suat
> Ania
Tu nie. De volaille ze schabu??!!
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-01-22 10:16:08
Temat: Re: Przepis na devolaje
> Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
> przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
> gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
Piersi przekroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć i lekko zbić.
Wzdłuż każdego kotleta zrobić nacięcie, włożyć do środka
po łyżce masła, zacisnąć brzegi. Posolić, panierować w mące,
roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na maśle
po 3 minuty z każdej strony. Dosmażyć na małym ogniu
przez 2 minuty. Podając, można na każdym kotlecie
położyć krążek masła i plasterek cytryny.
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-01-22 10:58:04
Temat: Re: Przepis na devolajeIn article <dqvm18$dje$1@news.onet.pl>,
"Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> wrote:
> > Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
> > przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
> > gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
>
> Piersi przekroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć i lekko zbić.
> Wzdłuż każdego kotleta zrobić nacięcie, włożyć do środka
> po łyżce masła, zacisnąć brzegi. Posolić, panierować w mące,
> roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na maśle
> po 3 minuty z każdej strony. Dosmażyć na małym ogniu
> przez 2 minuty. Podając, można na każdym kotlecie
> położyć krążek masła i plasterek cytryny.
Trochę to naciągany przepis, ale jako namiastka może być.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-01-22 11:19:49
Temat: Re: Przepis na devolajeWladyslaw Los napisal(a):
>
> Tu nie. De volaille ze schabu??!!
>
> Władysław
A gdzie tam jest schab?
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2006-01-22 11:56:16
Temat: Re: Przepis na devolaje
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-C7C451.11580422012006@news.gazeta.pl...
> In article <dqvm18$dje$1@news.onet.pl>,
> "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> wrote:
>
>> > Proste pytanie, jak sie robi devolaje? Czy mógłby ktoś podać dokładny
>> > przepis, jak sie to robi? A moze jest jakas dobra strona internetowa,
>> > gdzie moge sie tego dowiedzieć? Z góry dzięki za pomoc!
>>
>> Piersi przekroić na 4 kotlety, umyć, osuszyć i lekko zbić.
>> Wzdłuż każdego kotleta zrobić nacięcie, włożyć do środka
>> po łyżce masła, zacisnąć brzegi. Posolić, panierować w mące,
>> roztrzepanych jajkach i tartej bułce. Smażyć na maśle
>> po 3 minuty z każdej strony. Dosmażyć na małym ogniu
>> przez 2 minuty. Podając, można na każdym kotlecie
>> położyć krążek masła i plasterek cytryny.
>
> Trochę to naciągany przepis, ale jako namiastka może być.
Przepisany z książki kucharskiej :P ale działa :)
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2006-01-22 12:28:09
Temat: Re: Przepis na devolajeIn article <4...@n...home.net.pl>, "@nn" <a...@p...pl> wrote:
> Wladyslaw Los napisal(a):
>
> >
> > Tu nie. De volaille ze schabu??!!
> >
> > Władysław
> A gdzie tam jest schab?
> Ania
Tu:
<http://skocz.net/suat>
Zaraz w pierwszym przepisie.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2006-01-22 17:56:33
Temat: Re: Przepis na devolajeWladyslaw Los napisal(a):
> Tu:
>> <http://skocz.net/suat>
> > Zaraz w pierwszym przepisie.
Qrna! Fucktycznie jest, ale w trzecim jest juz o.k. ;))
Ania
--
******e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ *******gg:1737648*******
*************************www.madej.master.pl ************************
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone możliwości
regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |