« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-01-08 09:11:03
Temat: Re: Pytanie o nalewkę miodową>Domyślam sie jedynie, że trzeba miód rozpuścić na ciepło w wodzie a potem
>wymieszać z alkoholem, ale co dalej? Jakie przyprawy? Jak długo ma stać?
Ja dodaje jeszcze cytryne, tzn. scieram skorke z cytryny i w sloiczku
zalewam odrobina spirtu/wodki na jakies 2 dni. Potem odsaczam i
dodaje do miodowki. Jak na moj smak to wystarcza. Ale mozna
w podoby sposob potraktowac jakies korzenne przyprawy (zalac
wodka) tylko delikatnie zeby nie przesadzic z aromatem.
A jak dlugo ma stac? Hmmm... ile zdola ;)
A mozna jeszcze innaczej wykorzystac te 2l, tyle ze to raczej letni
napitek. 1l wodki - 1 kg cytryn. Wycisnac sok, zmieszac, doslodzic
cukrem pudrem nieco, podawac pol na pol z lodem. Smaczne,
lekkie, zdrowe.
______________
Adam Jarosz
www.adam33.net
-
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
« poprzedni wątek | następny wątek » |