« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-05-14 20:45:02
Temat: Pytanie o seryCzesc wszystkim!
Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze nie
wiem jakiego mozna uzyc sera. Czy mozecie poradzic?
A drugie pytanie, to jakiego sera uzywaja do Chachapuri?
Pozdrawiam
Mike
--
Michal Straczynski,gsm +48 501 75 67 84
student of the 4th year of Computer Science,
Cybernetics Faculty,
Military University of Technology,Warsaw,Poland
email: s...@d...wcy.wat.waw.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-05-14 22:09:35
Temat: Pytanie o sery> Czesc wszystkim!
> Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
> okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze nie
> wiem jakiego mozna uzyc sera. Czy mozecie poradzic?
Salami (taki okrągły) wypanierowany min.2-3 razy + ciapovane pivo (na upartego
może być z lahvi).
*p*
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-14 22:48:52
Temat: Re: Pytanie o sery > Mike wrote:
^^^^^^^
Teraz trzeba bedzie podawac pelna sygnaturke, bo inaczej nas beda mylic
:-)))
Mikie
--
Lukasz Madeksza
Technische Universitaet Berlin
Department of Computer Science
m...@c...tu-berlin.de
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 09:55:21
Temat: Re: Pytanie o sery> Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
> okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze
nie
> wiem jakiego mozna uzyc sera. Czy mozecie poradzic?
> A drugie pytanie, to jakiego sera uzywaja do Chachapuri?
Hej, ja robię coś takiego z oscypka (chyba w Warszawie też bywają), kroję
toto na plasty nie za grube nie za cienkie :)) I bach na patelnię na
rozgrzany olej (niedużo). Smażę do zrumienienia i wsuwam z surówką, pycha
:))
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 10:45:11
Temat: Re: Pytanie o sery
Użytkownik "Mike" <s...@d...wcy.wat.waw.pl> napisał w wiadomości
news:3ce17649$1@dragon.isi.wat.waw.pl...
> Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
> okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze
nie
> wiem jakiego mozna uzyc sera.
Kamembert, może być polski więc taka pisownia - osobiście preferuję ten z
Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę. Uwaga, przy
przekręcaniu boki mają tendencję do pękania i wypuszczania płynnego sera. W
takiej sytuacji moja żona robi na tym coś na kształt jajka sadzonego.
Podobno smaczne.
bartq (trollowaty)
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 10:46:55
Temat: Re: Pytanie o sery
Kamembert, może być polski więc taka pisownia - osobiście preferuję ten z
> Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę. Uwaga, przy
> przekręcaniu boki mają tendencję do pękania i wypuszczania płynnego sera.
W
> takiej sytuacji moja żona robi na tym coś na kształt jajka sadzonego.
> Podobno smaczne.
Oooooooooo, to jednak umiesz mówic o jedzeniu;-)
Dlaczego podobno smaczne - Twoja zona je a Ty tylko patrzysz?
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 10:49:57
Temat: Re: Pytanie o sery
Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:abte5j$hgl$1@news.tpi.pl...
>
>
> Oooooooooo, to jednak umiesz mówic o jedzeniu;-)
> Dlaczego podobno smaczne - Twoja zona je a Ty tylko patrzysz?
Nie jem smażonych jajek
bartq
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 11:44:36
Temat: Re: Pytanie o sery> Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę.
A z czego ta panierka? W jajko i w bulke zwyczjnie czy jakos inaczej?
Mapet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 11:53:27
Temat: Re: Pytanie o sery
> > Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę.
>
> A z czego ta panierka? W jajko i w bulke zwyczjnie czy jakos inaczej?
kamembertowo to jeszcze zwilżam wodą draba, obtaczam w mące, jajku,
bułce tartej i na patelnię.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-05-15 12:12:56
Temat: Re: Pytanie o sery> kamembertowo to jeszcze zwilżam wodą draba, obtaczam w mące, jajku,
> bułce tartej i na patelnię.
o, dzieki, tego mi bylo trzeba! :))
zrobie to, a co!
mapet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |