Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Pytanie o sery

Grupy

Szukaj w grupach

 

Pytanie o sery

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-14 20:45:02

Temat: Pytanie o sery
Od: "Mike" <s...@d...wcy.wat.waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

Czesc wszystkim!
Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze nie
wiem jakiego mozna uzyc sera. Czy mozecie poradzic?
A drugie pytanie, to jakiego sera uzywaja do Chachapuri?
Pozdrawiam
Mike


--
Michal Straczynski,gsm +48 501 75 67 84
student of the 4th year of Computer Science,
Cybernetics Faculty,
Military University of Technology,Warsaw,Poland
email: s...@d...wcy.wat.waw.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-14 22:09:35

Temat: Pytanie o sery
Od: <p...@s...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Czesc wszystkim!
>  Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu  "zaprazanego syra", jaki mialem
> okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze nie
> wiem jakiego mozna uzyc sera. Czy mozecie poradzic?
Salami (taki okrągły) wypanierowany min.2-3 razy + ciapovane pivo (na upartego
może być z lahvi).

*p*


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-14 22:48:52

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: Mikie <m...@g...de> szukaj wiadomości tego autora

> Mike wrote:
^^^^^^^

Teraz trzeba bedzie podawac pelna sygnaturke, bo inaczej nas beda mylic
:-)))

Mikie

--
Lukasz Madeksza
Technische Universitaet Berlin
Department of Computer Science
m...@c...tu-berlin.de



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 09:55:21

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: "Agusiek" <A...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
> okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze
nie
> wiem jakiego mozna uzyc sera. Czy mozecie poradzic?
> A drugie pytanie, to jakiego sera uzywaja do Chachapuri?

Hej, ja robię coś takiego z oscypka (chyba w Warszawie też bywają), kroję
toto na plasty nie za grube nie za cienkie :)) I bach na patelnię na
rozgrzany olej (niedużo). Smażę do zrumienienia i wsuwam z surówką, pycha
:))

Aga


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 10:45:11

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: "bartq" <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Mike" <s...@d...wcy.wat.waw.pl> napisał w wiadomości
news:3ce17649$1@dragon.isi.wat.waw.pl...

> Chcialbym w weekend zrobic cos w stylu "zaprazanego syra", jaki mialem
> okazje zjesc w dlugi majowy weekend na Slowacji. Klopot tylko w tym, ze
nie
> wiem jakiego mozna uzyc sera.

Kamembert, może być polski więc taka pisownia - osobiście preferuję ten z
Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę. Uwaga, przy
przekręcaniu boki mają tendencję do pękania i wypuszczania płynnego sera. W
takiej sytuacji moja żona robi na tym coś na kształt jajka sadzonego.
Podobno smaczne.

bartq (trollowaty)



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 10:46:55

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Kamembert, może być polski więc taka pisownia - osobiście preferuję ten z
> Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę. Uwaga, przy
> przekręcaniu boki mają tendencję do pękania i wypuszczania płynnego sera.
W
> takiej sytuacji moja żona robi na tym coś na kształt jajka sadzonego.
> Podobno smaczne.


Oooooooooo, to jednak umiesz mówic o jedzeniu;-)
Dlaczego podobno smaczne - Twoja zona je a Ty tylko patrzysz?

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 10:49:57

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: "bartq" <b...@p...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Basia" <b...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:abte5j$hgl$1@news.tpi.pl...
>

>
> Oooooooooo, to jednak umiesz mówic o jedzeniu;-)
> Dlaczego podobno smaczne - Twoja zona je a Ty tylko patrzysz?

Nie jem smażonych jajek

bartq



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 11:44:36

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę.

A z czego ta panierka? W jajko i w bulke zwyczjnie czy jakos inaczej?
Mapet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 11:53:27

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


> > Turka. Panierka, na rozgrzaną patelnię 2-3 minuty na stronę.
>
> A z czego ta panierka? W jajko i w bulke zwyczjnie czy jakos inaczej?

kamembertowo to jeszcze zwilżam wodą draba, obtaczam w mące, jajku,
bułce tartej i na patelnię.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 12:12:56

Temat: Re: Pytanie o sery
Od: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

> kamembertowo to jeszcze zwilżam wodą draba, obtaczam w mące, jajku,
> bułce tartej i na patelnię.

o, dzieki, tego mi bylo trzeba! :))
zrobie to, a co!
mapet


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Da sie zrobic lizaki?
Poratujcie przepisem
OMLET ala KONWALLIA
Zaraz robię ciasto z bakaliami "raz, dwa, trzy"
mloda kapusta z pieczarkami na maśle

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »