Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Zaraz robię ciasto z bakaliami "raz, dwa, trzy"

Grupy

Szukaj w grupach

 

Zaraz robię ciasto z bakaliami "raz, dwa, trzy"

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-05-14 17:05:19

Temat: Zaraz robię ciasto z bakaliami "raz, dwa, trzy"
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Heja!
Ogłaszam wszem i wobec, ze za chwilę [po zjedzeniu kasznki] będę robić ciasto
z bakaliami "raz, dwa, trzy". Jak zrobię to napisze jak wyszło, chcecie?

pozdr,
nudny grzesio

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-05-14 17:52:16

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Heja!
Kaszanka zjedzona [z musztarda miodową, znowu zjadłem ponad pół słoika],
ciasto zrobione, siedzi w piecu.
Ciekawe ile się będzie piekło...
[ja jakoś w cistach nie czuję sie zbyt dobrze, Magda B.!!! - liczę na Twoje
doświadczenie w tym temacie]
Już zaczyna pachnieć....

pozdr,
nudny grzesio

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 07:55:12

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Ciekawe ile się będzie piekło...
> [ja jakoś w cistach nie czuję sie zbyt dobrze, Magda B.!!! - liczę na
Twoje
> doświadczenie w tym temacie]
> Już zaczyna pachnieć....
>


No i co Ci wyszlo? Ograniczyłeś się do wąchania czy sprobowales?

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 08:04:37

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Basia <b...@p...onet.pl> napisał(a):

> No i co Ci wyszlo? Ograniczyłeś się do wąchania czy sprobowales?
>
> pozdrawiam
> Basia

Wyszło!!!
Wyszło pyszne!!!
Dzisiaj na śnaidanie zjadłem pół.
Jestem mistrzem w robieniu bakaliowego ciasta "raz, dwa, trzy"!!!
Chcesz mistrzowski przepis na ciasto bakaliowe "raz, dwa,
trzy" "przedpremierowy" [na mniammniamie będzie ze zdjęciem za kilka dni].

pozdr,
nudny grzesio
www.mniammniam.pl

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 08:11:30

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Wyszło!!!
> Wyszło pyszne!!!


No to gratuluje;-))
> Dzisiaj na śnaidanie zjadłem pół.


To nie rob go codziennie, bo jak na kazde sniadanie zjesz pol ciasta to w
krotkim czasie bedzie z Ciebie kuleczka;-))


> Jestem mistrzem w robieniu bakaliowego ciasta "raz, dwa, trzy"!!!
> Chcesz mistrzowski przepis na ciasto bakaliowe "raz, dwa,
> trzy" "przedpremierowy" [na mniammniamie będzie ze zdjęciem za kilka dni].


Skoro go nie ma na mniamniamie, to poprosze pokaz przedpremierowy.

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 10:22:41

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Grzesio Ostrowski" <e...@N...poczta.gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Basia <b...@p...onet.pl> napisał(a):

> To nie rob go codziennie, bo jak na kazde sniadanie zjesz pol ciasta to w
> krotkim czasie bedzie z Ciebie kuleczka;-))

Hihi, niewiele mi brakuje...

Oto przepis:

Mocno bakaliowe ciasto co się je robi błyskawicznie i jeszcze szybciej znika!

3/4 szklanki oleju słonecznikowego
szklanka cukru
1,5 szklanki mąki
4 jajka
troche mniej niż płaska łyżeczka proszku do pieczenia
dwie szklanki dowolnych, mieszanych bakalii: orzechy, rodzynki, suszone
śliwki kalifornijskie i suszone morele i suszona papaja, anananasy, co tam
się nawinie
szczypta soli
cukier waniliowy
masło do wysmarowania formy
tarta bułka do wysmarowania formy


Top błyskawiczne ciasto! Dosłownie kilka minut i już ląduje w piakrniku. Smak
ma zaś mocno...
bakaliowym i w ogóle jest przepyszne!
Najpierw bakalie: zalewam je wszystkie gorącą wodą i odstawiam na kilka
minut, by nią namokły, potem zaś odsączam je na sitku.
Tortownicę smaruję masłem i obsypuję tartą bułką.
Wszystkie składniki ciasta wrzucam do miski i miksuję krótką chwilę mikserem,
aż staną się jednolitą masą.
Do tortownicy wrzucam odsączone bakalie i zalewam je ciastem.
Ciasto piekę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut. Po
tym czasie sprawdzam patyczkiem, czy jest upieczone &#8211; jeśli wetknięty w nie
jest suchy, znak iż czas wyjmować je z pieca.

Za kilka dni będzie na www.mniammniam.pl razem z odjazdowym i przepieknym i
ślicznym i smakowitym zdjęciem.

pozdr,
nudny grzesio

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-15 20:05:13

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Grzesio Ostrowski <e...@N...poczta.gazeta.pl> w
wiadomości do grup dyskusyjnych napisał:abt4qk$gl7$...@n...gazeta.pl...
> trzy" "przedpremierowy" [na mniammniamie będzie ze zdjęciem za kilka dni].
>


ze zdjęciem, chrum cium cium, a ciekawe kiedy mi opieszali znajomi cyfrówkę
oddadzą, wrrr :(

biedna wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-05-16 11:53:45

Temat: Re: Zaraz robię ciasto z bakaliami
Od: "Magda " <m...@j...krakow.pl> szukaj wiadomości tego autora


> Do tortownicy wrzucam odsączone bakalie i zalewam je ciastem.
>na spod, na pewno?
magda

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

mloda kapusta z pieczarkami na maśle
Pizza !!!
na parze
zakupy na targu + klipsy (OT)
Quiche - można zamrozić?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6

zobacz wszyskie »