| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-07-07 10:31:17
Temat: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowejPrzymierzam się do sałatki kalafiorowej z fasolką kidney i szparagową,
którą pod nazwą kalafiorowa mozna zakupić w barach sałatkowych i
garmażerkach.
I teraz tak: warzywa na moje oko trzeba zblanszować, to jest jasne -
no oprócz kidneya z puszki.
Ale jak zrobić sos? Oliwa +sok cytrynowy +koperek? Czy też ocet
zamiast soku?
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-07-07 11:11:09
Temat: Re: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowejJuż mam, jakby ktoś też szukał:
http://groups.google.com/groups?q=%22sa%C5%82atka+ka
lafiorowa%22&hl=pl
&lr=lang_pl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&selm=ahdtj7%241g2j%241
%40pingwin.acn.pl&
rnum=1
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-07 11:35:01
Temat: Re: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowej
Cherokee gd:
> Przymierzam się do sałatki kalafiorowej z fasolką kidney i szparagową,
> którą pod nazwą kalafiorowa mozna zakupić w barach sałatkowych i
> garmażerkach.
>
> I teraz tak: warzywa na moje oko trzeba zblanszować, to jest jasne -
> no oprócz kidneya z puszki.
>
> Ale jak zrobić sos? Oliwa +sok cytrynowy +koperek? Czy też ocet
> zamiast soku?
ja robię sałatkę kalafiorowo-szparagową (nie fasolową) i sos robię z
oliwy + ocet balsamico + koperek (no i sól). Smakuje fajnie. Aha,
kalafior jest gotowany, ale dość krótko, by był "nazęba".
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-07 11:35:11
Temat: Re: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowej
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał
w wiadomości news:3F095AE5.6000501@ukbf.fu-berlin.de...
> ja robię sałatkę kalafiorowo-szparagową (nie fasolową) i sos robię z
> oliwy + ocet balsamico + koperek (no i sól). Smakuje fajnie. Aha,
> kalafior jest gotowany, ale dość krótko, by był "nazęba".
No właśnie o coś takiego mi chodzi. Zaeksperymentuję:)
pozdr
cherokee
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-07 12:27:45
Temat: Re: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowej
Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3F095AE5.6000501@ukbf.fu-berlin.de...
> ja robię sałatkę kalafiorowo-szparagową (nie fasolową) i sos robię z
> oliwy + ocet balsamico + koperek (no i sól). Smakuje fajnie. Aha,
> kalafior jest gotowany, ale dość krótko, by był "nazęba".
Gdyby się Pan nie odezwał cherokee pisałaby sama ze sobą. Jest osobą
ignorowaną na grupie.
janek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-07 14:02:44
Temat: Re: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowej
janek:
>>ja robię sałatkę kalafiorowo-szparagową (nie fasolową) i sos robię z
>>oliwy + ocet balsamico + koperek (no i sól). Smakuje fajnie. Aha,
>>kalafior jest gotowany, ale dość krótko, by był "nazęba".
>
> Gdyby się Pan nie odezwał cherokee pisałaby sama ze sobą. Jest osobą
> ignorowaną na grupie.
po pierwsze primo nie wiem dlaczego miałbym ją ignorować, za skórę mi
nie zalazła, a po drugie secundo nie lubię, jak mi ktoś panuje.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-07-07 14:17:45
Temat: Re: Pytanie o sos do sałatki kalafiorowej
> Gdyby się Pan nie odezwał cherokee pisałaby sama ze sobą. Jest osobą
> ignorowaną na grupie.
> janek
>
pytanie nie zwiazane z gastronomia :) CZemu jest ignorowana na grupie?
pozdro maciek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |