« poprzedni wątek | następny wątek » |
101. Data: 2012-03-02 13:26:39
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
> Użytkownik "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w wiadomości
> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>
>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>
>>
>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>> Tefala, za 35 zl.
>> Kup se, bedzie w sam raz.
>
>
> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
> Z telewizora.
> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
102. Data: 2012-03-02 14:28:35
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia 2012-03-02 14:26, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>
>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>> Z telewizora.
>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>
> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
Chałka (alko maślana buła) w jajku z mlekiem, potem na patelnię, dodać
masło, po zdjęciu posypać cynamonem.
Qra
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
103. Data: 2012-03-02 14:39:14
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia Fri, 02 Mar 2012 15:28:35 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2012-03-02 14:26, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>> Z telewizora.
>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>>
>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>
> Chałka (alko maślana buła) w jajku z mlekiem, potem na patelnię, dodać
> masło, po zdjęciu posypać cynamonem.
>
Musi dobre być.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
104. Data: 2012-03-02 15:37:33
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>
>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w wiadomości
>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>
>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>
>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>> Tefala, za 35 zl.
>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>
>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>> Z telewizora.
>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu stron
w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
Bez cukru.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
105. Data: 2012-03-02 15:37:50
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyOn 2 Mar, 14:26, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła.
Nie oglądałaś "Sprawy Kramerów"?
Wprawa w robieniu francuskich tostów była miarą ojcowskiego
zaangażowania w opiekę nad dzieckiem...
Najpierw nie umiał - potem się nauczył...
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
106. Data: 2012-03-02 15:38:43
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 2012-03-02 16:37, medea pisze:
> W dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
>>> wiadomości
>>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>>
>>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>>
>>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>>> Tefala, za 35 zl.
>>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>>
>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>> Z telewizora.
>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i
>>> smazyc.
>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym
>> jajku
>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno
>> lepsza jest
>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>
> Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu
> stron w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
> Bez cukru.
I bez panierki oczywiście. Chleb panierowany w bułce lub mące? He he.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
107. Data: 2012-03-02 15:40:19
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyOn 2 Mar, 16:37, czeremcha <1...@g...com> wrote:
> Najpierw nie umiał - potem się nauczył...
http://www.youtube.com/watch?v=pmyfOquda-M
Ania
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
108. Data: 2012-03-02 16:02:43
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia Fri, 02 Mar 2012 16:38:43 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-03-02 16:37, medea pisze:
>> W dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
>>>> wiadomości
>>>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>>>
>>>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>>>
>>>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>>>> Tefala, za 35 zl.
>>>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>>>
>>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>>> Z telewizora.
>>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i
>>>> smazyc.
>>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym
>>> jajku
>>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno
>>> lepsza jest
>>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>>
>> Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu
>> stron w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
>> Bez cukru.
>
> I bez panierki oczywiście. Chleb panierowany w bułce lub mące? He he.
>
Dlaczego nie? - panierka taka ma znaczenie, bowiem nadaje chrupkości i
zatrzymuje wilgoć jajka wewnątrz.
--
XL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
109. Data: 2012-03-02 18:15:17
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyW dniu 02.03.2012 16:37, medea pisze:
> Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu stron
> w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
> Bez cukru.
>
> Ewa
>
Też takie francuskie tosty dzieciom czasem robię :D
--
Pozdrawiam
Anai
*****e-mail: www.cerbermail.com/?Y8Pg93XYwQ ******gg:1737648******
***** http://photo-of-anai.gu.ma/ *****
"Tylko pokłady bezinteresownego skurwysyństwa mają nieograniczone
możliwości regeneracyjne."
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
110. Data: 2012-03-08 20:38:16
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicyDnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
Zaraz, zaraz, tylko dlaczego ten facet mial byc lysy? ;>>
Dziury w kromce robi sie do jajka sadzonego w chlebie - bez beltania,
zoltko ma byc prawie nie sciete.
--
usenet jest dla mieczakow
#pregierz - najlepszy kanal wsrod mezczyzn
(irc.freenode.net)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |