Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Lepszy u siebie skrawek lada jaki...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Lepszy u siebie skrawek lada jaki...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2012-01-27 11:59:37

Temat: Lepszy u siebie skrawek lada jaki...
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

...niźli ze sklepu "przysmaki":

http://www.agronews.com.pl/pl/0,42,11727,zmielone_ko
sci_i_pazury_czyli_co_kryje_w_sobie_kielbasa.html

"Skład taniej kiełbasy:

* Mięso wieprzowe - 48 proc.
* MDOM (mięso drobiowe oddzielone mechanicznie), czyli wszystko to co
zostaje ze zwierzęcia oprócz mięsa (skóry, chrząstki itp.) - 18 proc.
* skórki wieprzowe - 10 proc.
* skrobia ziemniaczana, białko sojowe, ekstrakty przypraw, kasza manna,
aromaty, cukry
* E 120 - kwas karminowy, czerwony barwnik uzyskany ze zmielonych
owadów, konserwuje mięso i nadaje mu czerwony kolor
* E 621 - glutaminian sodu - polepszacz smaku, uczeni ostrzegają, że
może powodować alergie
* E 470a - karagen, przetworzony wodorost morski, służy jako zagęstnik
i stabilizator, grozi owrzodzeniem jelit
* E 417 - guma tara, substancja roślinna ze zmielonych nasion
strączkowych, służy jako zagęstnik, nie wskazana dla alergików
* E 300 - kwas askorbinowy, konserwuje i utrzymuje dłużej świeżość
produktów
* E 316 - izoaskorbinian sodu, służy do peklowania mięsa, naukowcy
mówią, że może wywołać duszności
* E 250 - azotyn sodu, konserwuje mięso, z badań wynika, że może być
rakotwórczy, jest też zabroniony niemowlętom do 6 miesiąca życia, a w
niektórych krajach wycofywany z użycia."
--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2012-01-27 14:46:32

Temat: Re: Lepszy u siebie skrawek lada jaki...
Od: z...@g...com szukaj wiadomości tego autora

* Mięso wieprzowe - 48 proc.

Wymiana zdań dwóch technologów żywienia z konkurencyjnych fabryk:
- Dodajecie do parówek makulaturę?
- Nieeee, za drogo wychodziło.

--
ZZ@private

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2012-01-27 15:14:52

Temat: Re: Lepszy u siebie skrawek lada jaki...
Od: XL <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 27 Jan 2012 06:46:32 -0800 (PST), z...@g...com napisał(a):

> * Mięso wieprzowe - 48 proc.
>
> Wymiana zdań dwóch technologów żywienia z konkurencyjnych fabryk:
> - Dodajecie do parówek makulaturę?
> - Nieeee, za drogo wychodziło.

he he :-(
--
XL

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Pomysł na...
Południowym kucharkom coś z dalekiej północy :)
Pytanie techniczne dot. jajecznicy
iPod Prices, Cheap iPods Prices, iPod Best Price, Buy iPod, Shop iPod, iPod Price Comparison Store
"Cztery słonie...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »