Path: news-archive.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!.POSTED!not-for-mail
From: medea <x...@p...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Date: Fri, 02 Mar 2012 16:38:43 +0100
Organization: ICM, Uniwersytet Warszawski
Lines: 39
Message-ID: <jiqphu$42p$2@news.icm.edu.pl>
References: <4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl>
<4f501abd$0$26705$65785112@news.neostrada.pl>
<cpmz8hk1fy5q$.12u4ktsp315o4$.dlg@40tude.net>
<jiqpfo$42p$1@news.icm.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: aeaq43.neoplus.adsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.icm.edu.pl 1330702718 4185 79.186.16.43 (2 Mar 2012 15:38:38 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...icm.edu.pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 2 Mar 2012 15:38:38 +0000 (UTC)
User-Agent: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:10.0.2) Gecko/20120216 Thunderbird/10.0.2
In-Reply-To: <jiqpfo$42p$1@news.icm.edu.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:343010
Ukryj nagłówki
W dniu 2012-03-02 16:37, medea pisze:
> W dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
>>> wiadomości
>>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>>
>>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>>
>>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>>> Tefala, za 35 zl.
>>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>>
>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>> Z telewizora.
>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i
>>> smazyc.
>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym
>> jajku
>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno
>> lepsza jest
>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>
> Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu
> stron w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
> Bez cukru.
I bez panierki oczywiście. Chleb panierowany w bułce lub mące? He he.
Ewa
|