Data: 2012-03-02 16:02:43
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 02 Mar 2012 16:38:43 +0100, medea napisał(a):
> W dniu 2012-03-02 16:37, medea pisze:
>> W dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
>>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>>
>>>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
>>>> wiadomości
>>>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>>>
>>>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>>>
>>>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>>>> Tefala, za 35 zl.
>>>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>>>
>>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>>> Z telewizora.
>>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i
>>>> smazyc.
>>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym
>>> jajku
>>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno
>>> lepsza jest
>>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>>
>> Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu
>> stron w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
>> Bez cukru.
>
> I bez panierki oczywiście. Chleb panierowany w bułce lub mące? He he.
>
Dlaczego nie? - panierka taka ma znaczenie, bowiem nadaje chrupkości i
zatrzymuje wilgoć jajka wewnątrz.
--
XL
|