Data: 2012-03-02 15:37:33
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>
>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w wiadomości
>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>
>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>
>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>> Tefala, za 35 zl.
>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>
>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>> Z telewizora.
>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu stron
w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
Bez cukru.
Ewa
|