Data: 2012-03-02 15:38:43
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-02 16:37, medea pisze:
> W dniu 2012-03-02 14:26, Ikselka pisze:
>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> Użytkownik "Veronika"<veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
>>> wiadomości
>>> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>>>> Użytkownik "Lebowski"<lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>>>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>>>
>>>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>>>
>>>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>>>> Tefala, za 35 zl.
>>>> Kup se, bedzie w sam raz.
>>>
>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>> Z telewizora.
>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i
>>> smazyc.
>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym
>> jajku
>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno
>> lepsza jest
>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>
> Moje dziecko namiętnie jada takie grzanki - chleb namoczony z obu
> stron w rozbełtanym lekko osolonym jaju i usmażony na patelni.
> Bez cukru.
I bez panierki oczywiście. Chleb panierowany w bułce lub mące? He he.
Ewa
|