Data: 2012-03-02 14:39:14
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 02 Mar 2012 15:28:35 +0100, Qrczak napisał(a):
> Dnia 2012-03-02 14:26, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
>> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>>
>>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>>> Z telewizora.
>>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
>>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>>
>> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
>> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
>> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
>
> Chałka (alko maślana buła) w jajku z mlekiem, potem na patelnię, dodać
> masło, po zdjęciu posypać cynamonem.
>
Musi dobre być.
--
XL
|