Data: 2012-03-02 14:28:35
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Qrczak <q...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia 2012-03-02 14:26, niebożę Ikselka wylazło do ludzi i marudzi:
> Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
>
>> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
>> Z telewizora.
>> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
>> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
>> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
>
> Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
> z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
> taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
Chałka (alko maślana buła) w jajku z mlekiem, potem na patelnię, dodać
masło, po zdjęciu posypać cynamonem.
Qra
--
Młodość musi się wyszumieć, starość musi się wypalić.
|