Data: 2012-03-02 13:26:39
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Fri, 2 Mar 2012 01:56:16 +0100, Veronika napisał(a):
> Użytkownik "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w wiadomości
> news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>
>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>
>>
>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>> Tefala, za 35 zl.
>> Kup se, bedzie w sam raz.
>
>
> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
> Z telewizora.
> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
Moja mama robiła inny smakołyk: namaczała kromki bułki w rozbełtanym jajku
z solą, panierowała w bułce tartej albo mące i smażyła. Podobno lepsza jest
taka panierka z pokruszonej drobniutko macy.
--
XL
|