Data: 2012-03-02 08:40:31
Temat: Re: Pytanie techniczne dot. jajecznicy
Od: Lebowski <lebowski@*****.net>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-02 01:56, było cicho i spokojnie, aż tu Veronika cos tam
sie troche jakby stara pomyslec:
>
> Użytkownik "Veronika" <veronika_veronika@spam_op.pl> napisał w
> wiadomości news:4f272242$0$1222$65785112@news.neostrada.pl...
>> Użytkownik "Lebowski" <lebowski@*****.net> napisał w wiadomości
>> news:jfmsrt$qhr$1@speranza.aioe.org...
>>
>>> Witam, jak mozna usmazyc jajecznice, zeby wyszly okragle talary
>>> jednakowej grubosci, takie jak sa na kanapkach w McDonaldzie?
>>> Kladzie sie jakies foremki okragle na patelnie i do nich wbija jajka?
>>
>>
>> W Tesco widzialam mini patelnie na jedno jajko.
>> Tefala, za 35 zl.
>> Kup se, bedzie w sam raz.
>
>
> A tak mi sie jeszcze przypomnialo.
> Z telewizora.
> Rozbeltaj jajko z sola i z odrobina mleka. Wez kromke chleba, wytnij w
> srodku dziurke kieliszkiem. Kromke na patelnie, do dziurki jajko i smazyc.
> Jajko ladnie sie rozleje po kromce i super sniadanko wyjdzie.
Nie bardzo rozumiem o tym mleku?
Smazone mleko?
Chyba cos ci sie pozajaczkowalo z jakiegos innego przepisu ;)
Ale poza tym mysl nienajgorsza.
U mnie jeszcze do takich grzanek chleb posypywalo sie rosolem w proszku.
Smak i zapach w calym domu byly niesamowite.
Ciekawe czy mozna jeszcze gdzies dostac taki rosol w proszku, bo
widzialem, ze teraz przewaznie to go w kostkach robia.
Thx, temat obadam.
|