| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-13 11:06:00
Temat: Re: Quiche ze szpinakiem?Użytkownik "MauaM" <m...@d...pl> napisał w wiadomości
news:9l8bjn$jpq$1@h1.uw.edu.pl...
> Spód ze zwykłego ciasta kruchego (tyle, że bez cukru).
No tak... ale ja nigdy jeszcze nie robilam kruchego ciasta (az wstyd sie
przyznac). Wiem, ze cos z maka i maslem, ale ile czego i jak dlugo piec (w
prodizu) to nie wiem. Moge prosic o przepis?
> Z nadzieniem szpinakowym nigdy quicha nie robiłam, ale myślę, że takie
> byłoby dobre:
> szpinak udusić z czosnkiem i gałką muszkatałową, dodać rozdrobniony ser
> feta, ew. surowe zółtko, wyłożyć na podpieczony spód z ciasta kruchego.
> Jeśli ktoś lubi, można posypać utartym żółtym serem.
> Wstawić do piekarnika i zapiekać ok. 30 min.
No, no - to brzmi smakowicie.
> Myślę, że to będzie niezłe.
> A gdybyś chcciała upieć quiche z innym nadzieniem, to służę pomocą.
A z jakim nadzieniem jeszcze moze byc? Bo ja widzialam takie zielone
szpinakowe, ale pewnie jest jeszcze duzo innych pomyslow (moze jakies
miesne?).
Iza :-)
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |