Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia ROZNOSCI...

Grupy

Szukaj w grupach

 

ROZNOSCI...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 3


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-01-03 11:45:43

Temat: ROZNOSCI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

Kisiel z czerwonego wina i konfitury:

wino - 80g
woda - 100g
cukier 15g
mąka ziemniaczana - 10g
konfitury - 25g

Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.

Jajka marynowane

Jajka - 2 szt
cebula - 10g
sos sojowy - 30g + 25g osobno
wódka - 10g
pietruszka - 10g
cukier - 20g
koper - 10g
anyż (w gwiazdkach)]
ziele angielskie
cynamon
imbir
goździki
sól

Ugotować jajka na twardo, szybko schłodzić i obrać ze skorupki,
ponakłuwać w paru miejscach i gotować 10 -15 min w wodzie z dodatkiem sosu
sojowego, wódki, anyżu, ziela angielskiego, cynamonu, goździków,
imbirupietruszki i koperku.
Podaje się pokrojone w ćwiartki, osobno sos sojowy...

Jajka aromatyczne

jajka - 2szt.
herbata - 10g
sól - 5g
cukier - 5g

Ugotowane na twardo i obrane jajka nakłuwamy i gotujemy razem z herbatą,
sola i cukrem, aż się zazłocą. Jajka przechowuje się w chłodziarce, przed
podaniem kroi się w ćwiartki.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-01-03 16:08:32

Temat: Re: ROZNOSCI...
Od: "ikselka" <i...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Panslavista napisał(a):
> Kisiel z czerwonego wina i konfitury:
>
> wino - 80g
> woda - 100g
> cukier 15g
> mąka ziemniaczana - 10g
> konfitury - 25g
>
> Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
> rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
> Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.

To mi bardzo "pasi"... Można polać sosikiem wniliowym...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-01-03 16:41:00

Temat: Re: ROZNOSCI...
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1167840511.917243.183850@48g2000cwx.googlegroup
s.com...

Panslavista napisał(a):
> Kisiel z czerwonego wina i konfitury:
>
> wino - 80g
> woda - 100g
> cukier 15g
> mąka ziemniaczana - 10g
> konfitury - 25g
>
> Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
> rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
> Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.

To mi bardzo "pasi"... Można polać sosikiem wniliowym...

Witaj Ikselko!

Konfitury i sok wiśniowy - bardzo, bardzo...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Kafeterka - pytanie
Zwyczajne talerzyki deserowe-pytanie
Przepis z Primo Gusto ze szpinakiem poproszę
sushi przepis
WISNIE

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »