| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-01-03 11:45:43
Temat: ROZNOSCI...Kisiel z czerwonego wina i konfitury:
wino - 80g
woda - 100g
cukier 15g
mąka ziemniaczana - 10g
konfitury - 25g
Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.
Jajka marynowane
Jajka - 2 szt
cebula - 10g
sos sojowy - 30g + 25g osobno
wódka - 10g
pietruszka - 10g
cukier - 20g
koper - 10g
anyż (w gwiazdkach)]
ziele angielskie
cynamon
imbir
goździki
sól
Ugotować jajka na twardo, szybko schłodzić i obrać ze skorupki,
ponakłuwać w paru miejscach i gotować 10 -15 min w wodzie z dodatkiem sosu
sojowego, wódki, anyżu, ziela angielskiego, cynamonu, goździków,
imbirupietruszki i koperku.
Podaje się pokrojone w ćwiartki, osobno sos sojowy...
Jajka aromatyczne
jajka - 2szt.
herbata - 10g
sól - 5g
cukier - 5g
Ugotowane na twardo i obrane jajka nakłuwamy i gotujemy razem z herbatą,
sola i cukrem, aż się zazłocą. Jajka przechowuje się w chłodziarce, przed
podaniem kroi się w ćwiartki.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-01-03 16:08:32
Temat: Re: ROZNOSCI...
Panslavista napisał(a):
> Kisiel z czerwonego wina i konfitury:
>
> wino - 80g
> woda - 100g
> cukier 15g
> mąka ziemniaczana - 10g
> konfitury - 25g
>
> Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
> rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
> Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.
To mi bardzo "pasi"... Można polać sosikiem wniliowym...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-01-03 16:41:00
Temat: Re: ROZNOSCI...
"ikselka" <i...@w...pl> wrote in message
news:1167840511.917243.183850@48g2000cwx.googlegroup
s.com...
Panslavista napisał(a):
> Kisiel z czerwonego wina i konfitury:
>
> wino - 80g
> woda - 100g
> cukier 15g
> mąka ziemniaczana - 10g
> konfitury - 25g
>
> Do naczynia z wodą wlać wino i zagotować, dodać konfiturę, cukier i
> rozprowadzoną make ziemniaczaną, zagotować i ochłodzić.
> Wlać do miseczek, przed podaniem polać sokiem z konfitury.
To mi bardzo "pasi"... Można polać sosikiem wniliowym...
Witaj Ikselko!
Konfitury i sok wiśniowy - bardzo, bardzo...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |