« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-01-28 13:19:44
Temat: MM Ryba po grecku ?
czy sie nadaje na kolacje???? ma dorsza w zalewie duszonych warzyw
(pietruszka marchewka por przecier bez konserwantoow ) dodatkowo kukurydza i
groszek zielony
nie chce wszystkiego oddac sasiadowi:)))
Pozdrawiam
--
http://www.hsv.gda.pl see it
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2003-01-28 13:24:02
Temat: Re: MM Ryba po grecku ?ok doczytalem kukrydzy nie bede jad;l:)))
--
http://www.hsv.gda.pl see it
Użytkownik "DJB" <d...@h...gda.pl> napisał w wiadomości
news:b1601c$74b$1@szmaragd.futuro.pl...
>
> czy sie nadaje na kolacje???? ma dorsza w zalewie duszonych warzyw
> (pietruszka marchewka por przecier bez konserwantoow ) dodatkowo kukurydza
i
> groszek zielony
> nie chce wszystkiego oddac sasiadowi:)))
> Pozdrawiam
> --
> http://www.hsv.gda.pl see it
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2003-01-28 13:43:48
Temat: Re: MM Ryba po grecku ?
----- Original Message -----
From: "DJB" <d...@h...gda.pl>
>
> czy sie nadaje na kolacje???? ma dorsza w zalewie duszonych warzyw
> (pietruszka marchewka por przecier bez konserwantoow ) dodatkowo kukurydza i
> groszek zielony
> nie chce wszystkiego oddac sasiadowi:)))
> Pozdrawiam
Obawaiam się, że duszona marchewka i przecier jednak go dyskwalifikują. Przeciery
nawet bez konserwantów na ogół są z cukrem. Kukurydza i groszek też nie brzmią
najlepiej - pewnie są z puszek, a to oznacza, że wysoko przetworzone i najpewniej w
zalewie był cukier...:(
Pozdr,
ANka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2003-01-28 14:03:07
Temat: Re: MM Ryba po grecku ?>Przeciery nawet bez konserwantów na ogół są z cukrem.
Dlaczego jestes taka pewna, jakies dane prosze.
Przeczytalem etykietki okolo 20 koncentratow i nigdzie nie bylo cukru.
musta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2003-01-28 14:09:53
Temat: Re: MM Ryba po grecku ?
----- Original Message ---
Dlaczego jestes taka pewna, jakies dane prosze.
Przeczytalem etykietki okolo 20 koncentratow i nigdzie nie bylo cukru.
musta
To ja musialam inne czytać. Jedna była bez cukru... Takie przeciery w kartonikach są
bez cukru, ale poza tym - wszedzie był.... No, ale ja sprawdzalam okolo 5-6...
Potem mi się odechcialo.
Anka P.
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.misc.dieta
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2003-01-28 14:12:56
Temat: Re:Koncentrat bylo MM Ryba po grecku ?>
> musta
>
> To ja musialam inne czytać. Jedna była bez cukru... Takie przeciery w
kartonikach są bez cukru, ale poza tym - wszedzie był.... No, ale ja
sprawdzalam okolo 5-6...
> Potem mi się odechcialo
Jezu, ide do czytelni Auchan ;-))
m
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2003-01-28 14:56:46
Temat: Re: MM Ryba po grecku ?
Użytkownik "DJB" <d...@h...gda.pl> napisał w wiadomości
news:b1601c$74b$1@szmaragd.futuro.pl...
>
> czy sie nadaje na kolacje????
Tu masz przepis na "bezpieczną" rybkę ;-)
Rybka prawie jak po grecku ;-)
500-600 gramów filetów z mintaja w kostkach (może być dorsz)
opakowanie przetartych pomidorów Valfrutty (500 ml)
lub puszkę pomidorów w kawałkach
oliwa z oliwek
łyżka fruktozy
sól
pieprz
czosnek
cebula- jedna duża
seler- kawałek
przyprawa do ryb durcos lub kotanyi ew. kamis
Filety dusimy na patelni do miękkości
z przyprawą do ryb i odrobiną oliwy z oliwek.
Na druga patelnię (głęboką) dajemy oliwę i smażymy na niej cebulę pokrojoną
drobno,
starty na grubej tarce seler. Dodajemy pomidory, dusimy do miękkości,
dodajemy przyprawy: fruktozę, sól, pieprz, rozgnieciony czosnek. Polewamy
sosem pomidorowym rybkę na drugiej patelni.
Łosoś - najprostszy
Kupujemy filety z łososia.
Mniej więcej taki kawałek jak duża męska dłoń - na osobę ;-)
Łososia myjemy, dzielimy na porcje.
Wykładamy naczynie do zapiekania lub zwykłą blaszkę (dobrze, jeśli ma
brzegi) folią aluminiową.
Łososia posypujemy przyprawą do ryb durcos - obficie, skrapiamy sokiem z
cytryny też obficie, układamy na folii - skórą do dołu. Można go nie skrobać
z łusek. Nie trzeba folii natłuszczać,
bo łosoś i tak wypuści swój tłuszczyk.
Zapiekamy, aż będzie lekko brązowy z wierzchu.
Skóra zazwyczaj przywiera do folii (i bardzo dobrze).
Rybkę zdejmujemy więc - oddzielając od razu od skóry na talerze.
Można skropić jeszcze cytryną jak ktoś lubi.
pozdrawiam cieplutko
misiczka z Wrocławia
--
Gdy zły los rzuca w Ciebie nożem,
istnieją dwa sposoby złapania tego noża- za ostrze lub rękojeść
http://www.misiczka.com
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2003-01-28 17:02:06
Temat: Re: MM Ryba po grecku ?dzieki wielkie
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2003-01-29 14:54:14
Temat: Re: Re:Koncentrat bylo MM Ryba po grecku ?
Użytkownik "Musta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:b16364$172o$1@news2.ipartners.pl...
> >
> Jezu, ide do czytelni Auchan ;-))
>
Bylam dzis w czytelni,wszystkie KONCENTRATY byly bez cukru.Jeden przecier w
kartoniku mial cukier,a wiec nadal czytac etykietki lub kupowac sprawdzone
artykuly.Pozdrawiam Hafsa
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |