Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.gazeta.pl!news.gazeta.pl!not-for-mail
From: Evunia <j...@s...net>
Newsgroups: pl.misc.dieta
Subject: Re: Re[]: mleko w proszku... MM
Date: Fri, 13 Feb 2004 22:20:23 +0100
Organization: Portal Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl
Lines: 37
Message-ID: <1rv3jal9vnzy3$.d8s671zc343c$.dlg@40tude.net>
References: <c0i8gg$17rl2v$1@ID-193986.news.uni-berlin.de>
<6...@w...serwery.pl>
NNTP-Posting-Host: ip-239-170.uznam.net.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: inews.gazeta.pl 1076707010 28030 195.135.239.170 (13 Feb 2004 21:16:50 GMT)
X-Complaints-To: u...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 13 Feb 2004 21:16:50 +0000 (UTC)
X-User: sirenetta
User-Agent: 40tude_Dialog/2.0.6.1pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.misc.dieta:30988
Ukryj nagłówki
13 Feb 2004 21:12:07 +0100, na pl.misc.dieta, Basiou napisał(a):
> Ciasteczka
> piana z bialek (jak nam zostana np. po lodach ;-])
> fruktoza lub cos dozwolonego do poslodzenia
> ubic oczywiscie
> do piany dodajemy platki owsiane jakies posiekane orzeszki itp. wedlug
> indywidualnych zapatrywan
> wykladamy plaskie placuszki na pergamin czy folie aluminiowa i
> pieczemy
> jak juz ladnie sie upieka to wyciagamy z piekarnika i pozostawiamy do
> wystygniecia (wtedy robia sie cudownie chrupiace)
> No i co na to szanowne gremium? ;-)
Ja znawczynią nie jestem, a tym bardziej MM. Ale wydaje mi się, że można by
te ciasteczka jeść. Na Atkinsie może zamiast płatków owsianych, orzechy
mielone ? Ale nie wiem, być może płatki też są ok w późniejszych fazach :)
> Dodam jeszcze tylko, ze na Boze Narodzenie pieklam sernik bez spodu,
> sam tlusty ser, maslo. Odstepstwem byl budyn (mozna go czyms
> zastapic?) i 2 lyzeczki kaszy mannej (tez mozna pomyslec nad
> zastapieniem)
Hmm, może zrobić budyń z mąki sojowej ? Przynajmniej Atkins zaleca ją do
bardzo wielu potraw, zamiast panierki itd. Może zamiast kaszy manny też
mąka sojowa, albo orzechowa ?
> Sernik byl rewelacyjny.
Mogłabyś podać dokładniejszy przepis ? :)
--
Eva Sheers
|