| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-01-28 23:21:07
Temat: RicottaHej!
Wlasnie kupilem serek Ricotta i mam pytanie - co mozna z tym zrobic
ciekawego?
Pozdrawiam
Artur
PS.
We Wloszech jadlem pirerozki Ravioli (?) z serem i czyms zielonym, czy to
moglbyc ser ricotta ze szpinakiem? Jesli tak to porsze o przepis
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-01-29 15:20:49
Temat: Odp: Ricottaricotta i szpinak to klasyczne polaczenie - przepisow sa tysiace,
eksperymentuj. Kiedys jadlem pizze posmarowana ricotta i na to szpinak -
ekstra. Jak sie dogrzebie, to podam przepis na ciasto z ricotty - tez dobre.
MM
Użytkownik Artur Swadzba <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:Dvpk4.17613$H...@n...tpnet.pl...
> Hej!
>
> Wlasnie kupilem serek Ricotta i mam pytanie - co mozna z tym zrobic
> ciekawego?
>
> Pozdrawiam
>
> Artur
>
> PS.
> We Wloszech jadlem pirerozki Ravioli (?) z serem i czyms zielonym, czy to
> moglbyc ser ricotta ze szpinakiem? Jesli tak to porsze o przepis
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-29 23:02:23
Temat: Re: Ricotta
Artur Swadzba wrote:
> Hej!
>
> Wlasnie kupilem serek Ricotta i mam pytanie - co mozna z tym zrobic
> ciekawego?
>
> Pozdrawiam
>
> Artur
>
> PS.
> We Wloszech jadlem pirerozki Ravioli (?) z serem i czyms zielonym, czy to
> moglbyc ser ricotta ze szpinakiem? Jesli tak to porsze o przepis
Ser ricotta jest najlepszy do nadziewania. Swietna jest czerwona papryka
nadziewana tym serem.
Robi sie to tak :
Czerwona papryke przypalic po obu stronach pod opiekaczem, az bedzie pokryta
czarnymi bablami (ba,blami), wyjac, przykryc plastikiem na 20 min., sciagnac
skore, ktora latwo zejdzie. W miedzyczasie przygotowac nadzienie: ser
ricotta, jajko, sol, pieprz, posiekana pietruszke lub bazylie, duzo startego
parmezanu, garsc podpalonych orzeszkow piniowych. Wymieszac, nadziac
papryke, zapiekac pod przykryciem w plaskim naczyniu posmarowanym oliwa w
pojedynczej warstwie. Podac posypane odrobina swiezej pietruszki czy bazylii
dla koloru. Mozna tez piec pojedyncze porcje w malych podluznych naczyniach
do zapiekania - te podajemy na stol na plaskich talerzach. Do nadzienia
mozna dodac kawaleczki podsmazonej szynki czy boczku, a najlepiej pancetta,
wloski boczek zwijany w rolade, pokrojony i wysmazony. Mniam...i duza salate
Cezara.
Magdalena
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-01-30 17:08:14
Temat: Re: Odp: RicottaKoniecznie "LASAGNE" bez beszamelu, kiedys podawalem przepis, poszukaj w
archiwum.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |