Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ricotta

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ricotta

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-01-28 23:21:07

Temat: Ricotta
Od: "Artur Swadzba" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Hej!

Wlasnie kupilem serek Ricotta i mam pytanie - co mozna z tym zrobic
ciekawego?

Pozdrawiam

Artur

PS.
We Wloszech jadlem pirerozki Ravioli (?) z serem i czyms zielonym, czy to
moglbyc ser ricotta ze szpinakiem? Jesli tak to porsze o przepis


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-01-29 15:20:49

Temat: Odp: Ricotta
Od: "Marcin M" <h...@k...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

ricotta i szpinak to klasyczne polaczenie - przepisow sa tysiace,
eksperymentuj. Kiedys jadlem pizze posmarowana ricotta i na to szpinak -
ekstra. Jak sie dogrzebie, to podam przepis na ciasto z ricotty - tez dobre.
MM


Użytkownik Artur Swadzba <s...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:Dvpk4.17613$H...@n...tpnet.pl...
> Hej!
>
> Wlasnie kupilem serek Ricotta i mam pytanie - co mozna z tym zrobic
> ciekawego?
>
> Pozdrawiam
>
> Artur
>
> PS.
> We Wloszech jadlem pirerozki Ravioli (?) z serem i czyms zielonym, czy to
> moglbyc ser ricotta ze szpinakiem? Jesli tak to porsze o przepis
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-29 23:02:23

Temat: Re: Ricotta
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net> szukaj wiadomości tego autora



Artur Swadzba wrote:

> Hej!
>
> Wlasnie kupilem serek Ricotta i mam pytanie - co mozna z tym zrobic
> ciekawego?
>
> Pozdrawiam
>
> Artur
>
> PS.
> We Wloszech jadlem pirerozki Ravioli (?) z serem i czyms zielonym, czy to
> moglbyc ser ricotta ze szpinakiem? Jesli tak to porsze o przepis

Ser ricotta jest najlepszy do nadziewania. Swietna jest czerwona papryka
nadziewana tym serem.
Robi sie to tak :
Czerwona papryke przypalic po obu stronach pod opiekaczem, az bedzie pokryta
czarnymi bablami (ba,blami), wyjac, przykryc plastikiem na 20 min., sciagnac
skore, ktora latwo zejdzie. W miedzyczasie przygotowac nadzienie: ser
ricotta, jajko, sol, pieprz, posiekana pietruszke lub bazylie, duzo startego
parmezanu, garsc podpalonych orzeszkow piniowych. Wymieszac, nadziac
papryke, zapiekac pod przykryciem w plaskim naczyniu posmarowanym oliwa w
pojedynczej warstwie. Podac posypane odrobina swiezej pietruszki czy bazylii
dla koloru. Mozna tez piec pojedyncze porcje w malych podluznych naczyniach
do zapiekania - te podajemy na stol na plaskich talerzach. Do nadzienia
mozna dodac kawaleczki podsmazonej szynki czy boczku, a najlepiej pancetta,
wloski boczek zwijany w rolade, pokrojony i wysmazony. Mniam...i duza salate
Cezara.
Magdalena

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2000-01-30 17:08:14

Temat: Re: Odp: Ricotta
Od: "Slavek S." <s...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Koniecznie "LASAGNE" bez beszamelu, kiedys podawalem przepis, poszukaj w
archiwum.

Slav

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

tort ze smietana
POMOCY - Karaski w śmietanie - -pilnie
Cumin ?
anans w ciescie
kinder bal

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »