| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-02-01 19:25:03
Temat: Ryba w ciesciePodam przepis na rybe, ktory latwo sie robi i ciekawie wyglada.
0.5 kg filetow rybnych, najlepiej grubych
plat ciasta francuskiego kub drozdzowego takiej wielkosci, zeby mozna
bylo rybe zawinac jak w koperte
pol szklanki wloskich orzechow
cwierc szklanki posiekanej naci pietruszki
2 lyzki stopionego masla
pieprz, sol, do smaku
Orzechy wymieszac z maslem, pietruszka i przyprawami. Filet ulozyc na
srodku cienko rozwalkowanego ciasta. Na filecie ulozyc mieszanke
orzechowa, przyklepujac tak, zeby utworzyla rowna warstwe. Brzegi ciasta
zagiac na filet dosc ciasno, zeby przylegalo, skleic palcami, jak
pierogi. Mozna zrobic ozdobne brzegi, czy wyciac ozdobne ksztalty z
pozostalego ciasta i umiescic na wierzchu dla dekoracji. Piec w goracym
piecu, 200°C, przez 30 minut albo az ciasto sie zezloci. Za pomoca
pedzelka, posmarowac zoltkiem rozbeltanym z lyzka mleka i piec nastepne
5 minut, az zoltko lekko zbrazowieje.
Wyjac z pieca i ostudzic przez 10 minut przed krojeniem. Kroic w
szerokie, grube plastry, podac z salata lub zielonym warzywem.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-02-01 20:20:20
Temat: Re: Ryba w ciescie
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:401D528F.7196C334@olypen.com...
> Podam przepis na rybe, ktory latwo sie robi i ciekawie wyglada.
>
> 0.5 kg filetow rybnych, najlepiej grubych
Magdo, ryba surowa czy trochę podsmażona? Jeśli surowa to 30 minut
pieczenia jej wystarczy?
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-01 20:59:59
Temat: Re: Ryba w ciescie
marta wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:401D528F.7196C334@olypen.com...
> > Podam przepis na rybe, ktory latwo sie robi i ciekawie wyglada.
> >
> > 0.5 kg filetow rybnych, najlepiej grubych
> Magdo, ryba surowa czy trochę podsmażona? Jeśli surowa to 30 minut
> pieczenia jej wystarczy?
Ja uzywam surowej. W sumie piecze sie 35+ minut przez to zoltko
smarowane na koncu. Robilam to z roznych ryb i nie mialam problemu z
surowoscia w srodku. Jak wspomnialam, piec musi byc dosc goracy.
Ale jesli wolisz smak smazonej ryby od takiej "parowanej", to oczywiscie
mozna troche podsmazyc przed zawinieciem w ciasto, choc nie jest to konieczne.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-01 21:03:58
Temat: Re: Ryba w ciescie
Użytkownik "marta" <m...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> Magdo, ryba surowa czy trochę podsmażona? Jeśli surowa to 30 minut
> pieczenia jej wystarczy?
Magda lubi na surowo o czym donosi w ptysiach.
Lubi jak się jej fredzli(frendzluje).
max
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-02-02 09:27:34
Temat: Re: Ryba w ciescie
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:401D528F.7196C334@olypen.com...
> Podam przepis na rybe, ktory latwo sie robi i ciekawie wyglada.
Jak dobrze Magdo, że akurat podałaś ten przepis. Dziś przychodzi
moja kuzynka, potraktuję ją rybą w cieście francuskim. Brakowało mi pomysłu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |