Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.dialog.net.pl!not-for-mail
From: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Newsgroups: pl.sci.medycyna
Subject: Re: Ryby.
Date: Thu, 11 Aug 2005 22:55:12 +0200
Organization: Dialog Net
Lines: 39
Message-ID: <ddgdv0$gem$1@news.dialog.net.pl>
References: <ddg0bg$n3q$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: xdsl-2198.elblag.dialog.net.pl
X-Trace: news.dialog.net.pl 1123793696 16854 81.168.199.150 (11 Aug 2005 20:54:56
GMT)
X-Complaints-To: http://www.dialog.pl/dialog/internet/internet.php?id=41
NNTP-Posting-Date: Thu, 11 Aug 2005 20:54:56 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.sci.medycyna:185829
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Chyna " <c...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> 1. Czy od rybiego mięsa bardzo można przytyć? (Wiem, wiele zależy od
> sposobu
> przyrządzenia, inaczej na parze - inaczej w głębokim oleju, ale tak
> ogólnie
> jak się ma kwestia takiego mięsa a np. mięsa czerwonego);
> 2. Czy, powiedzmy, codzienne jedzenie ryb to nie przesada dla organizmu?
> Czy
> jakichś związków jest w nich za dużo? Jak często sobie można pozwalać na
> taką
> dietę?
Sadze, ze ryby mozna zaliczyc do grupy pozywienia mniej tuczacego (wszystko
zalezy od sposobu ich przyrzadzenia), ale nie warto przesadzac z ich
spozyciem (jak ze wszystkim).
http://www.resmedica.pl/zdart129811.html
http://prace.sciaga.pl/14241.html
http://glinki.com/?l=6imf7f
Wprawdzie jest to material o rybach z okolic ameryki, ale moze dotyczyc
kazdego regionu swiata. Chodzi mi tylko o naswietlenie problemu akumulacji
rteci przez ryby.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
|