Data: 2005-08-11 20:55:12
Temat: Re: Ryby.
Od: "Iwona_s" <i...@T...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Chyna " <c...@W...gazeta.pl> napisał w wiadomości
> 1. Czy od rybiego mięsa bardzo można przytyć? (Wiem, wiele zależy od
> sposobu
> przyrządzenia, inaczej na parze - inaczej w głębokim oleju, ale tak
> ogólnie
> jak się ma kwestia takiego mięsa a np. mięsa czerwonego);
> 2. Czy, powiedzmy, codzienne jedzenie ryb to nie przesada dla organizmu?
> Czy
> jakichś związków jest w nich za dużo? Jak często sobie można pozwalać na
> taką
> dietę?
Sadze, ze ryby mozna zaliczyc do grupy pozywienia mniej tuczacego (wszystko
zalezy od sposobu ich przyrzadzenia), ale nie warto przesadzac z ich
spozyciem (jak ze wszystkim).
http://www.resmedica.pl/zdart129811.html
http://prace.sciaga.pl/14241.html
http://glinki.com/?l=6imf7f
Wprawdzie jest to material o rybach z okolic ameryki, ale moze dotyczyc
kazdego regionu swiata. Chodzi mi tylko o naswietlenie problemu akumulacji
rteci przez ryby.
--
Pozdrawiam
Iwona
// Właściwością człowieka jest błądzić, głupiego - w błędzie trwać / /
Cyceron
|