| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-18 19:46:28
Temat: Ryz a sok z jablekZnow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
jablek (cider) zamiast wody. Wyszedl troche skarmelizowany na dnie, ale
za to jaki pyszny. Z odrobina smietany i cukru zasmakowal mi tak, ze
napewno ten pomysl powtorze. Radze sprobowac.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-18 20:34:20
Temat: Re: Ryz a sok z jablek
Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3DD94394.EFCAAA25@olypen.com...
> Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> jablek (cider) zamiast wody.
testowalam juz te arcypyszna potrawe w pomysle i wykonaniu niejakiego Qwaxa
:) A sok byl wyciskany naturalnie i co za tym idzie "lekko" kwaskowy ;)
Ale jak juz Qwax i Bassett staja w szranki ryzowe....
Margola
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-18 21:26:46
Temat: Re: Ryz a sok z jablek> Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> jablek (cider) zamiast wody.
Zaraz dam ci po łapkach, sok to sok, a (cider=cidr) jest zawsze
przefermentowany jeśli nawet minimalnie (to zawiera i tak alkohol).
Takie są prawa dżungli kulinarnej.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak
"Learn the rules. Then break some."
--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-18 23:25:50
Temat: Re: Ryz a sok z jablek
margola & zielarz wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3DD94394.EFCAAA25@olypen.com...
> > Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> > jablek (cider) zamiast wody.
>
> testowalam juz te arcypyszna potrawe w pomysle i wykonaniu niejakiego Qwaxa
> :) A sok byl wyciskany naturalnie i co za tym idzie "lekko" kwaskowy ;)
>
> Ale jak juz Qwax i Bassett staja w szranki ryzowe....
>
No popatrz, to niezaleznie wpadlam na taki sam pomysl. A dzis
dokonczylam tez ryz z odrobina dzemu truskawkowego i slodka smietanka -
ale byl pyszny lunch. Mialam zamiar sie odchudzac, stad ten ryz gotowany
w duzych ilosciach, ale jak mi ta smietanka wpadla w lapki, oj, nie dalo
sie, padlam ofiara apetytu.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-19 19:52:37
Temat: Re: Ryz a sok z jablek
Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:arblup$afu$...@n...gazeta.pl...
> > Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> > jablek (cider) zamiast wody.
>
> Zaraz dam ci po łapkach, sok to sok, a (cider=cidr) jest zawsze
> przefermentowany jeśli nawet minimalnie (to zawiera i tak alkohol).
> Takie są prawa dżungli kulinarnej.
> ;-)
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
> "Learn the rules. Then break some."
Wybacz jej. Bidula Europy kilka miesięcy nie widziała, zaczyna widzieć
po amerykańsku.
;-)))
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |