Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryz a sok z jablek

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryz a sok z jablek

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-11-18 19:46:28

Temat: Ryz a sok z jablek
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora

Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
jablek (cider) zamiast wody. Wyszedl troche skarmelizowany na dnie, ale
za to jaki pyszny. Z odrobina smietany i cukru zasmakowal mi tak, ze
napewno ten pomysl powtorze. Radze sprobowac.
Magdalena Bassett

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-11-18 20:34:20

Temat: Re: Ryz a sok z jablek
Od: "margola & zielarz" <malgos@spamu_nie_kochamy.panda.bg.univ.gda.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:3DD94394.EFCAAA25@olypen.com...
> Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> jablek (cider) zamiast wody.

testowalam juz te arcypyszna potrawe w pomysle i wykonaniu niejakiego Qwaxa
:) A sok byl wyciskany naturalnie i co za tym idzie "lekko" kwaskowy ;)

Ale jak juz Qwax i Bassett staja w szranki ryzowe....

Margola


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-18 21:26:46

Temat: Re: Ryz a sok z jablek
Od: "Jerzy" <0...@m...pl> szukaj wiadomości tego autora

> Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> jablek (cider) zamiast wody.

Zaraz dam ci po łapkach, sok to sok, a (cider=cidr) jest zawsze
przefermentowany jeśli nawet minimalnie (to zawiera i tak alkohol).
Takie są prawa dżungli kulinarnej.
;-)
--
Pozdr. Jerzy Nowak

"Learn the rules. Then break some."



--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-18 23:25:50

Temat: Re: Ryz a sok z jablek
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com> szukaj wiadomości tego autora



margola & zielarz wrote:
>
> Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
> news:3DD94394.EFCAAA25@olypen.com...
> > Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> > jablek (cider) zamiast wody.
>
> testowalam juz te arcypyszna potrawe w pomysle i wykonaniu niejakiego Qwaxa
> :) A sok byl wyciskany naturalnie i co za tym idzie "lekko" kwaskowy ;)
>
> Ale jak juz Qwax i Bassett staja w szranki ryzowe....
>

No popatrz, to niezaleznie wpadlam na taki sam pomysl. A dzis
dokonczylam tez ryz z odrobina dzemu truskawkowego i slodka smietanka -
ale byl pyszny lunch. Mialam zamiar sie odchudzac, stad ten ryz gotowany
w duzych ilosciach, ale jak mi ta smietanka wpadla w lapki, oj, nie dalo
sie, padlam ofiara apetytu.
MB

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-11-19 19:52:37

Temat: Re: Ryz a sok z jablek
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Jerzy <0...@m...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:arblup$afu$...@n...gazeta.pl...
> > Znow eksperymentowalam w kuchni i zrobilam ryz gotowany z sokiem z
> > jablek (cider) zamiast wody.
>
> Zaraz dam ci po łapkach, sok to sok, a (cider=cidr) jest zawsze
> przefermentowany jeśli nawet minimalnie (to zawiera i tak alkohol).
> Takie są prawa dżungli kulinarnej.
> ;-)
> --
> Pozdr. Jerzy Nowak
>
> "Learn the rules. Then break some."

Wybacz jej. Bidula Europy kilka miesięcy nie widziała, zaczyna widzieć
po amerykańsku.
;-)))
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

"kwadransówka" pod soplicę
Podziękowanie
Chińskie
folia aluminiowa...
Final [dlugie] [bylo: nadzienie do makaronu]

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »