Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Ryż basmati

Grupy

Szukaj w grupach

 

Ryż basmati

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-03-27 15:50:37

Temat: Ryż basmati
Od: "pluton" <p...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam po przerwie ( długiej ).

Ostatnio miałem okazję zajać indyjskie smakołyki,
przepytywałem nawet 'zawodowych' Hindusów o przepisy,
ale i tak mi nie wychodzi.

Może specjaliści z tej grypy podadzą mi niezawodny
przepis na ugotowanie ryżu basmati.

Żeby ten ryż chociaż w połowie przypominał delicje,
jakie jadłem w restauracji indyjskiej.

A może jakiś sosik do tego ryżu ?

--
CUL
pluton




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-03-28 17:18:53

Temat: Odp: Ryż basmati
Od: "pluton" <p...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

loodzie :)

Pomóżcie z tym ryżem. To naprawdę dobra rzecz,
ale to, co ja z nim wyprawiam, to jest
marnowanie surowca.

--
CUL
pluton


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 06:03:45

Temat: Re: Odp: Ryż basmati
Od: Pazurek <K...@t...pl> szukaj wiadomości tego autora



pluton wrote:

> loodzie :)
>
> Pomóżcie z tym ryżem. To naprawdę dobra rzecz,
> ale to, co ja z nim wyprawiam, to jest
> marnowanie surowca.
>
> --
> CUL
> pluton

ryz basmati to świetny ryz , co ty z nim robisz?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-29 12:51:59

Temat: Odp: Odp: Ryż basmati
Od: "pluton" <p...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora


> ryz basmati to świetny ryz , co ty z nim robisz?

Gotuję, ale efekt jest daleki od oczekiwanego :(

--
CUL
pluton


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-30 02:31:40

Temat: Re: Ryż basmati
Od: <r...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> loodzie :)
>
> Pomóżcie z tym ryżem. To naprawdę dobra rzecz,
> ale to, co ja z nim wyprawiam, to jest
> marnowanie surowca.
>
> --
> CUL
> pluton
>
>
1 i 1/4 szklanki wody
1 szklanka basmati
1 lyzeczka masla (opcjonalnie)
Koniecznie teflonowe naczynie ze szczelna pokrywka!
Wyplukac ryz na sicie po zimna biezaca woda po czym mokry odstawic
na 3 minuty.
Wsypac do wrzacej wody ryz i ew maslo.
Gotowac na ostrym ogniu przez 1 minute.
Zmniejszyc ogien na minimum!,przykryc garnek i gotowac jeszcze
prez 12 do 15 minut.

smacznego
Marek,glodny...

P.S.
Domyslam sie ze do tej pory wychodzil Ci fantastyczny klej do tapet.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-03-30 04:19:33

Temat: Re: Ryż basmati
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca> szukaj wiadomości tego autora


<r...@p...onet.pl> wrote

[cach]

> Marek,glodny...
>

Czy Ty na okraglo jestes glodny ?? :)))
Ania


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

bakłażan
grecka kuchnia - co polecacie a czego unikać?
hej po przerwie :)
Wasz najlepszy przysmak
Ciasto ze sliwkami

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »