| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-04-23 21:45:34
Temat: Re: Sambal oelek> Sambal oelek, to mus z ostrej papryki i czosnku...
> Ja go uwielbiam i dodaję do chińszczyzny i dań meksykańskich :)
>
> Dorunia
>
Och, to niezwykle twórcze podejście do sprawy... Sambal oelek (podobnie jak
inne - np sambal badjak) to klasyka przypraw indonezyjskich. Mieszanie S.O.
z chińszczyzną lub daniami meksykańskimi to trochę jak pizza z kapusta
kiszoną... (ale jak smakuje, to czemu nie..?!..:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-04-23 21:54:02
Temat: Re: Sambal oelek
> Och, to niezwykle twórcze podejście do sprawy... Sambal oelek (podobnie
jak
> inne - np sambal badjak) to klasyka przypraw indonezyjskich. Mieszanie
S.O.
> z chińszczyzną lub daniami meksykańskimi to trochę jak pizza z kapusta
> kiszoną... (ale jak smakuje, to czemu nie..?!..:-)
Oh... przepraszam, że uraziłam twój wykwinie klasyczny smak... ;)
Tak, mam niezwykle twórcze podejście nie tylko do sprawy pozywienia :)
Pizza z kapustą nie jest mi OK ale już kulebiak jest pyszny!! Wyobraź sobie,
że potrafię jego kapuściany farsz przyprawiać smażoną papryką, curry i sosem
sojowym, które to przecież z innej niż kulebiak kultury wyrosły. Ale co
tam... są tacy którzy kultywuja tradycji i tacy którzy ja przekracają...
jedni i drudzy są potrzebni!!
Dorunia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |