| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-05-30 17:29:45
Temat: Re: Sarnina
-----Original Message-----
From: Lilly was here <:@com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 30 maja 2000 15:09
Subject: Re: Sarnina
>Taka mi się uwaga nasunęła troszkę off topic - jednego nie rozumiem - o co
>niektórym gotującym chodzi - robią dziczyznę i używają przypraw aby zabić
>smak dziczyzny, robią rybę i starają się zabić smak ryby - przecież to
jakiś
>obłęd -
>Lilly was here
>
Byc moze niezbyt dobrze zrozumialam Twoj przekaz, ale zawsze mi sie
wydawalo, ze przypraw uzywa sie po to aby wydobyc specyficzny smak jakiegos
miesa, czy innego skladnika, a nie po to aby go przytlumic. Ja przynajmniej
z taka mysla przypraw i ziol uzywam - co do przesadzania z iloscia dodatkow
to zupelnie inna sprawa.
Herbatka
--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-05-31 06:48:48
Temat: Re: Sarnina> Byc moze niezbyt dobrze zrozumialam Twoj przekaz, ale zawsze mi sie
> wydawalo, ze przypraw uzywa sie po to aby wydobyc specyficzny smak
jakiegos
> miesa, czy innego skladnika, a nie po to aby go przytlumic.
No dokładnie o to chodziło - wcześniej pojawił się post o szczupaku - no i
kolega kucharz skrapiał go czymś i smarował aby pozbyć się specyficznego
smaku szczupaka. Tu w wątku o sarninie ktoś chce się pozbywać specyficznego
smaku sarny ? - Przyprawy powinny być uzupełnieniem potrawy, tak aby nasz
posiłek komponował się aromatycznie i smakowo.
BTW w kwestii dziczyzny sarnina jest najlepsza, potem dzik, jeleń i cała
reszta ;)
Lilly was here
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |