Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Sarnina

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Sarnina

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2000-05-30 17:29:45

Temat: Re: Sarnina
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora


-----Original Message-----
From: Lilly was here <:@com.pl>
To: p...@n...pl <p...@n...pl>
Date: 30 maja 2000 15:09
Subject: Re: Sarnina


>Taka mi się uwaga nasunęła troszkę off topic - jednego nie rozumiem - o co
>niektórym gotującym chodzi - robią dziczyznę i używają przypraw aby zabić
>smak dziczyzny, robią rybę i starają się zabić smak ryby - przecież to
jakiś
>obłęd -
>Lilly was here
>
Byc moze niezbyt dobrze zrozumialam Twoj przekaz, ale zawsze mi sie
wydawalo, ze przypraw uzywa sie po to aby wydobyc specyficzny smak jakiegos
miesa, czy innego skladnika, a nie po to aby go przytlumic. Ja przynajmniej
z taka mysla przypraw i ziol uzywam - co do przesadzania z iloscia dodatkow
to zupelnie inna sprawa.
Herbatka

--
Archiwum listy dyskusyjnej pl-rec-kuchnia
http://www.newsgate.pl/archiwum/pl-rec-kuchnia/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2000-05-31 06:48:48

Temat: Re: Sarnina
Od: "Lilly was here" <:)@com.pl> szukaj wiadomości tego autora

> Byc moze niezbyt dobrze zrozumialam Twoj przekaz, ale zawsze mi sie
> wydawalo, ze przypraw uzywa sie po to aby wydobyc specyficzny smak
jakiegos
> miesa, czy innego skladnika, a nie po to aby go przytlumic.

No dokładnie o to chodziło - wcześniej pojawił się post o szczupaku - no i
kolega kucharz skrapiał go czymś i smarował aby pozbyć się specyficznego
smaku szczupaka. Tu w wątku o sarninie ktoś chce się pozbywać specyficznego
smaku sarny ? - Przyprawy powinny być uzupełnieniem potrawy, tak aby nasz
posiłek komponował się aromatycznie i smakowo.

BTW w kwestii dziczyzny sarnina jest najlepsza, potem dzik, jeleń i cała
reszta ;)

Lilly was here



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Feta - jak "ladnie" pokroic
Re: Feta - jak "ladnie" pokroic
rocznica - co podać ?
sok pomidorowy
Feta - jak "ladnie" pokroic

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »