Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik wiedeński

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik wiedeński

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-11-04 12:01:42

Temat: Sernik wiedeński
Od: <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Jestem nowa, czytam Was od dawna ,teraz sama mam problem w piekarniku
elektrycznym ile i w jakiej temp. piec sernik wiedeński?Napewno mi pomożecie.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-11-04 12:15:01

Temat: Re: Sernik wiedeński
Od: "Ania Ż-S" <z...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ja piekę w temperaturze 180C ok 50 min


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-05 10:06:33

Temat: Re: Sernik wiedeński
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Ania Ż-S" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9s3bkd$gb0$1@news.tpi.pl...
> Ja piekę w temperaturze 180C ok 50 min

a ja jeszcze dodam, ze wkładam do nagrzanego juz piekarnika, tylko wyłączam
górne grzałki, żeby się wierzch szybko nie spiekł, górę podgrzewam przez
ostatnie 10-15 min. pieczenia.

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-05 11:12:46

Temat: Re: Sernik wiedeński
Od: "Wkn" <w...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9s5o72$6d2$...@n...tpi.pl...
>
> a ja jeszcze dodam, ze wkładam do nagrzanego juz piekarnika, tylko
wyłączam
> górne grzałki, żeby się wierzch szybko nie spiekł, górę podgrzewam przez
> ostatnie 10-15 min. pieczenia.
>
a ja robię zupełnie na odwrót, najpierw góra i dół, a jak góra pięknie
zrumieniona to zostawiam tylko dolna grzałkę.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-05 12:20:23

Temat: Re: Sernik wiedeński
Od: "Basia" <b...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik > a ja robię zupełnie na odwrót, najpierw góra i dół, a jak góra
pięknie
> zrumieniona to zostawiam tylko dolna grzałkę.

Pewnie wszystko zależy od piekarnika...mój spiekłby mi wierzch na skorupę i
ciasto nie miałoby szans wyrosnąć.
Każdy musi nauczyć się swojego piekarnika ;-)

pozdrawiam
Basia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Prośba o przepis
???
Kuchnia włoska i chińska
sałatka Qcyka
O murzynku-pierniku

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »