« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-11-04 12:01:42
Temat: Sernik wiedeńskiJestem nowa, czytam Was od dawna ,teraz sama mam problem w piekarniku
elektrycznym ile i w jakiej temp. piec sernik wiedeński?Napewno mi pomożecie.
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-11-04 12:15:01
Temat: Re: Sernik wiedeńskiJa piekę w temperaturze 180C ok 50 min
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-05 10:06:33
Temat: Re: Sernik wiedeński
Użytkownik "Ania Ż-S" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:9s3bkd$gb0$1@news.tpi.pl...
> Ja piekę w temperaturze 180C ok 50 min
a ja jeszcze dodam, ze wkładam do nagrzanego juz piekarnika, tylko wyłączam
górne grzałki, żeby się wierzch szybko nie spiekł, górę podgrzewam przez
ostatnie 10-15 min. pieczenia.
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-05 11:12:46
Temat: Re: Sernik wiedeński
Użytkownik Basia <b...@p...onet.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9s5o72$6d2$...@n...tpi.pl...
>
> a ja jeszcze dodam, ze wkładam do nagrzanego juz piekarnika, tylko
wyłączam
> górne grzałki, żeby się wierzch szybko nie spiekł, górę podgrzewam przez
> ostatnie 10-15 min. pieczenia.
>
a ja robię zupełnie na odwrót, najpierw góra i dół, a jak góra pięknie
zrumieniona to zostawiam tylko dolna grzałkę.
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-05 12:20:23
Temat: Re: Sernik wiedeński
Użytkownik > a ja robię zupełnie na odwrót, najpierw góra i dół, a jak góra
pięknie
> zrumieniona to zostawiam tylko dolna grzałkę.
Pewnie wszystko zależy od piekarnika...mój spiekłby mi wierzch na skorupę i
ciasto nie miałoby szans wyrosnąć.
Każdy musi nauczyć się swojego piekarnika ;-)
pozdrawiam
Basia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |