« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2010-12-19 17:24:01
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
> Innych widać używamy serków, Waśćka.
Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2010-12-19 17:26:21
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-19 18:24, medea pisze:
> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
> sam efekt.
No bo niestety te sery dzisiejsze to chyba mają za dużo wody albo źle
oddzieloną serwatkę.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2010-12-19 17:57:25
Temat: Re: Sernik z Marsa
"medea" <x...@p...fm> wrote in message
news:4d0e3fa2$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten sam
> efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ewa
Malakser Fenomen Zelmera.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2010-12-19 17:59:09
Temat: Re: Sernik z Marsa
"medea" <x...@p...fm> wrote in message
news:4d0e402e$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-12-19 18:24, medea pisze:
>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>
>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>
>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>> sam efekt.
>
> No bo niestety te sery dzisiejsze to chyba mają za dużo wody albo źle
> oddzieloną serwatkę.
>
> Ewa
Rozwiązują dwa problemy - zrzut serwatki do ścieków (za to się płaci),
ciężar sera większy, za to my płacimy...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2010-12-19 18:07:10
Temat: Re: Sernik z Marsamedea wrote:
> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany, siakiś
wynalazek typu fromage?
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2010-12-19 18:08:07
Temat: Re: Sernik z Marsa"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d0e47f6$0$20988$65785112@news.neostrada.pl...
>
> "medea" <x...@p...fm> wrote in message
> news:4d0e402e$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>>W dniu 2010-12-19 18:24, medea pisze:
>>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>>
>>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>>
>>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>>> sam efekt.
>>
>> No bo niestety te sery dzisiejsze to chyba mają za dużo wody albo źle
>> oddzieloną serwatkę.
>>
>> Ewa
>
> Rozwiązują dwa problemy - zrzut serwatki do ścieków (za to się płaci),
> ciężar sera większy, za to my płacimy...
Można zrobić całkiem prymitywną prasę do sera - dwie deski obwiązać na końcu
sznurem, włożyć ser w woreczku jak najbliżej tego sznura a pomiędzy te
deski, najlepiej tak, by serwatka ściekała albo do zlewu, albo do miski.
Deska górna może być obciążona np. wiaderkiem po śledziach napełnionym wodą
lub piaskiem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
17. Data: 2010-12-19 18:11:16
Temat: Re: Sernik z Marsa"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:4d0e49ce$0$21001$65785112@news.neostrada.pl...
> medea wrote:
>
>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>
>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>
>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany,
> siakiś
> wynalazek typu fromage?
> J.
Ja użyłbym twarogu Wiejskiego, oczywiście po wyciśnięciu...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
18. Data: 2010-12-19 18:42:12
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-19 19:07, krys pisze:
> medea wrote:
>
>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>
>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>
>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany, siakiś
> wynalazek typu fromage?
Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
miksowaniu mikserem robi się rzadki.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
19. Data: 2010-12-19 18:48:55
Temat: Re: Sernik z Marsamedea wrote:
> W dniu 2010-12-19 19:07, krys pisze:
>> medea wrote:
>>
>>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>>
>>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>>
>>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>>> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>>
>> Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany,
>> siakiś wynalazek typu fromage?
>
> Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
> sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
> miksowaniu mikserem robi się rzadki.
Aha. To ja takich nie nabywam. Mam ser albo z mleka, albo ostatecznie kupuję
mielony w kostkach, z Rolmleczu.
J.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
20. Data: 2010-12-19 18:55:58
Temat: Re: Sernik z MarsaW dniu 2010-12-19 19:48, krys pisze:
>> Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
>> sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
>> miksowaniu mikserem robi się rzadki.
>
> Aha. To ja takich nie nabywam.
Ja też nie. Widziałam, z czego się je robi.
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |