Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sernik z Marsa

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sernik z Marsa

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 216


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2010-12-19 17:24:01

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:

> Innych widać używamy serków, Waśćka.

Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


12. Data: 2010-12-19 17:26:21

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-19 18:24, medea pisze:
> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
> sam efekt.

No bo niestety te sery dzisiejsze to chyba mają za dużo wody albo źle
oddzieloną serwatkę.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


13. Data: 2010-12-19 17:57:25

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"medea" <x...@p...fm> wrote in message
news:4d0e3fa2$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten sam
> efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ewa

Malakser Fenomen Zelmera.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


14. Data: 2010-12-19 17:59:09

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"medea" <x...@p...fm> wrote in message
news:4d0e402e$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>W dniu 2010-12-19 18:24, medea pisze:
>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>
>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>
>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>> sam efekt.
>
> No bo niestety te sery dzisiejsze to chyba mają za dużo wody albo źle
> oddzieloną serwatkę.
>
> Ewa

Rozwiązują dwa problemy - zrzut serwatki do ścieków (za to się płaci),
ciężar sera większy, za to my płacimy...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


15. Data: 2010-12-19 18:07:10

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

medea wrote:

> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>
>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>
> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.

Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany, siakiś
wynalazek typu fromage?
J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


16. Data: 2010-12-19 18:08:07

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Panslavista" <p...@i...pl> wrote in message
news:4d0e47f6$0$20988$65785112@news.neostrada.pl...
>
> "medea" <x...@p...fm> wrote in message
> news:4d0e402e$0$21003$65785112@news.neostrada.pl...
>>W dniu 2010-12-19 18:24, medea pisze:
>>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>>
>>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>>
>>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>>> sam efekt.
>>
>> No bo niestety te sery dzisiejsze to chyba mają za dużo wody albo źle
>> oddzieloną serwatkę.
>>
>> Ewa
>
> Rozwiązują dwa problemy - zrzut serwatki do ścieków (za to się płaci),
> ciężar sera większy, za to my płacimy...

Można zrobić całkiem prymitywną prasę do sera - dwie deski obwiązać na końcu
sznurem, włożyć ser w woreczku jak najbliżej tego sznura a pomiędzy te
deski, najlepiej tak, by serwatka ściekała albo do zlewu, albo do miski.
Deska górna może być obciążona np. wiaderkiem po śledziach napełnionym wodą
lub piaskiem.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


17. Data: 2010-12-19 18:11:16

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"krys" <k...@p...onet.pl> wrote in message
news:4d0e49ce$0$21001$65785112@news.neostrada.pl...
> medea wrote:
>
>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>
>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>
>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany,
> siakiś
> wynalazek typu fromage?
> J.

Ja użyłbym twarogu Wiejskiego, oczywiście po wyciśnięciu...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


18. Data: 2010-12-19 18:42:12

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: medea <x...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-19 19:07, krys pisze:
> medea wrote:
>
>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>
>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>
>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>
> Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany, siakiś
> wynalazek typu fromage?

Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
miksowaniu mikserem robi się rzadki.

Ewa

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


19. Data: 2010-12-19 18:48:55

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: krys <k...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

medea wrote:

> W dniu 2010-12-19 19:07, krys pisze:
>> medea wrote:
>>
>>> W dniu 2010-12-19 11:04, Qrczak pisze:
>>>
>>>> Innych widać używamy serków, Waśćka.
>>>
>>> Być może. Ja w każdym razie przetestowałam wiele i za każdym razem ten
>>> sam efekt. Może masz mikser jakiś niskoobrotowy.
>>
>> Ale napiszcie wreszcie, o jakie serki chodzi? Twaróg, homogenizowany,
>> siakiś wynalazek typu fromage?
>
> Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
> sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
> miksowaniu mikserem robi się rzadki.

Aha. To ja takich nie nabywam. Mam ser albo z mleka, albo ostatecznie kupuję
mielony w kostkach, z Rolmleczu.

J.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


20. Data: 2010-12-19 18:55:58

Temat: Re: Sernik z Marsa
Od: Aicha <b...@t...ja> szukaj wiadomości tego autora

W dniu 2010-12-19 19:48, krys pisze:

>> Ja piszę o wszystkich serach tzw. sernikowych, czyli mielonych,
>> sprzedawanych w kubeczkach. Wypróbowałam różne rodzaje i każdy przy
>> miksowaniu mikserem robi się rzadki.
>
> Aha. To ja takich nie nabywam.

Ja też nie. Widziałam, z czego się je robi.

--
Pozdrawiam - Aicha

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ] . 3 ... 10 ... 20 ... 22


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Borowiki i maślaki suszone: gramy na szklanki - ile?
Zaczytane z newsletter'a
Szczyt perwersji !
mąka pytlowa
kapusta z grochem

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a

zobacz wszyskie »