| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-12-13 17:19:07
Temat: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
pozdr
cherokee
ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-12-13 18:50:49
Temat: Re: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?cherokee pisze:
> Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
> internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
> odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
> podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
>
> pozdr
>
> cherokee
> ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(
Spoko, tylko lepiej mokre trociny (liściaste) i w zimnym dymie przez
pare dni.
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-12-13 20:24:59
Temat: Re: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?cherokee wrote:
> Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
> internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
> odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
> podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
>
> pozdr
>
> cherokee
> ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(
A jeszcze prosciej to uzyj te kalifornijskie i dodaj 2 krople plynnego
dymu na kazda szklanke sliwek.
http://www.barbecue-online.co.uk/acatalog/Figaro.htm
l
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-12-13 21:14:13
Temat: Re: Sliwki wędzone w wersji a la Adam Słodowy - da sie?Magdalena Bassett pisze:
> cherokee wrote:
>
>> Niestety nie moge nigdzie znalezc sliwek wedzonych w UK, w sklepach
>> internetowych tez nie ma, mam za to grilla z kopułką - przykrywka, z
>> odsłanianymi otworkami. Da się w czyms takim uwedzic, a przynajmniej
>> podwedzic te kalifornijskie sliwki, na drewnie oczywiscie?
>>
>> pozdr
>>
>> cherokee
>> ze schabem w zamrazarce, za to bez sliwek:(
>
>
> A jeszcze prosciej to uzyj te kalifornijskie i dodaj 2 krople plynnego
> dymu na kazda szklanke sliwek.
>
> http://www.barbecue-online.co.uk/acatalog/Figaro.htm
l
>
> MB
Hola! Jeśli to jest to, co dodają nasi "mistrzowie wędliniarscy" do
"wędzonych" szynek z komina, z babci, z teściowej, z dziadunia, z beczki
( a nie łudzę się, że to co innego), to daj se siana i zjedz te śliwki
normalne, zdrowe i nie dymione na chama.
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |