Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Re: Smalec

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: Smalec

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-11-06 11:39:14

Temat: Re: Smalec
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



Marcin E. Hamerla wrote:

> To kupujesz taki pseudowedzony boczek - jego wedzenie polega na
> smarowaniu miesa jakims syfem Jest to popularna obecnie metoda
> wedzenia.. Kup prawdziwie wedzony, to zobaczysz jak sie wytapia.
>
marcin - masz troche racji, ale nie do konca
prawdziwy boczek wedzony (a moj tesc zalatwia najlepszy jaki jadlem)
rzeczywiscie gorzej sie wytapia, ale nie jest tak jak piszesz, ze nie
wytapia sie wcale
dyzo zreszta zalezy od tego jak go smazysz - czym mniejszy ogien i
dlusze smazenie tym lepiej sie bedzie wytapial, przy duzym ogniu
reczywiscie jest tak jak mowisz a wynika to z tego, ze na boczku robi
sie wowczas taka skorka od przypieczenia, ktora utrudnia wydostawanie
sie tluszczy
jeszcze inaczej jest pry robieniu smalczyku, bo tak jak napisales w
topieli tluszczu wytapia sie lepiej
wiku
--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-11-06 11:41:22

Temat: Re: Smalec
Od: wiku <s...@r...pl> szukaj wiadomości tego autora



wiku wrote:

> Kup prawdziwie wedzony, to zobaczysz jak sie wytapia.
>>

zreszta zrob eksperyment i wrzuc go do piekarnika, wedlug twojej teorii
powinnien pozostac suchy, a ja ci gwarantuje, ze pod spodem zbierze
sie pokazna kaluza tluszczu :)
wiku

--

http://www.breakbeat.pl/
MAY THE BREAKZ BE WITH YOU

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Smalec
masło orzechowe
Re: mam ochotę na ryb
skąd się biorą kołduny?
plan- co wy na to

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »