« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-10-24 12:48:41
Temat: Smazeny Syrledwo co wróciłem z czech i tak się zastanawiam czy ktoś zna może przepis na
smażony ser ?? (jaki gatunek, jak przyrządzić)
próbowałem sam,ale niestety wszystko mi się rozwala :(
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-10-24 12:55:53
Temat: Re: Smazeny Syr
Użytkownik m4a1 w wiadomości do grup dyskusyjnych
> ledwo co wróciłem z czech i tak się zastanawiam czy ktoś zna może przepis
na
> smażony ser ?? (jaki gatunek, jak przyrządzić)
> próbowałem sam,ale niestety wszystko mi się rozwala :(
ponoc najlepsze oscypki:)
anya
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 14:03:41
Temat: Re: Smazeny SyrJa robie podlaski albo tylzycki na masle. Camemberty i oczywiscie oscypki, a
to co jadles w Czechach to najprawdopodobniej byl oscypek. :)
--
----------------------------------------------------
-----------------
walkie -> Justyna Oracz
GG:411958
e-mail: w...@w...net.pl
j...@w...net.pl
IRC: #wroclaw
----------------------------------------------------
-----------------
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 14:22:39
Temat: Re: Smazeny Syr
Użytkownik "Qwax" <...@...Q> napisał w wiadomości
news:11605-1035465412@213.17.138.62...
> > ledwo co wróciłem z czech i tak się zastanawiam czy ktoś zna może
> przepis na
> > smażony ser ?? (jaki gatunek, jak przyrządzić)
> > próbowałem sam,ale niestety wszystko mi się rozwala :(
> >
> nie wiem z czego robią w czechach (choć smaczne) ale z polskich serów
> najbardziej mi smakuje panierowane salami.
>
> Pozdrawiam
> Qwax
wez ser zolty, miedzy dwa plastry wloz plasterek szynki tak, zeby nie
wystawal, opanieruj w mace, jajku , bulce i usmaz na oleju. Nie ma prawa
sie przykleic do patelni. Jaki ser Ci smakuje najbardziej musisz sprawdzic
empirycznie.
Smacznego
Marek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 14:22:52
Temat: Re: Smazeny Syr> ledwo co wróciłem z czech i tak się zastanawiam czy ktoś zna może
przepis na
> smażony ser ?? (jaki gatunek, jak przyrządzić)
> próbowałem sam,ale niestety wszystko mi się rozwala :(
>
nie wiem z czego robią w czechach (choć smaczne) ale z polskich serów
najbardziej mi smakuje panierowane salami.
Pozdrawiam
Qwax
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 14:26:17
Temat: Re: Smazeny SyrCzesc!
Tez bardzo lubie smazony syr czeski najlepiej ze opeczenymi bramborami.
Zawsze gdy jestem w Czechach kupuje zamrozony syr i robie tez w domu.
Wydaje mi sie ze to jednak nie oscypek, moze cos w stylu camembert?
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 14:41:24
Temat: Re: Smazeny SyrMnie tez sie wydaje, ze to raczej nie oscypek, oscypek smazony/pieczony ma
zupelnie inny smak. Ten ser w Czechach jest mniej slony.
Ja smaze salami, goude, lub, jak ostatnio, mozarelle.
Lekko zamaczam w rozbeltanym jajku (mozna do niego dodac pieprz, ziola,
papryke) i obtaczam w bulce tartej.
smacznego :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 16:05:48
Temat: Pieczarki faszerowane - sprawozdanie:)A wiec, wlasnie zostaly zjedzone:) Pyychaaa... Dzieki wszystkim za pomysly i
przepisy:)
Zrobilam je tak: wydlubalam nozki i troszeczke ze srodka, pokroilam to w
kawaly - i na maselko. Osobno w drobna kosteczke cebule na maselko. Do
cebuli dorzucilam boczek wedzony w kosteczke, nieco szynki tez w kosteczke,
podsmazylam, zgasilam, dorzucilam serka zgnilca rokpola, wykrytego w
ostatniej chwili w lodowce i duzu, duzo, duzo (naprawde duzo:) ) posiekanej
natki.
Kapelusze ozlocilam w glebokim oleju (kocham moj wok), przelozylam do
zaroodpornego naczynka wylozonego folia aluminiowa (wzglad praktyczny, zlew
mam kretynski, im cos sie mniej uswini, tym lepiej dla mnie), wsadzilam
nadzionko, zakrylam plastrami zoltego (moim zdaniem te dwa serki ladnie ze
soba graja, nalesniczki tak czasami napelniam) i zapieklam.
Tym, co przelazlo przez pieczarki, polalam ryz. Na owym ulozylam potrawe. A
teraz zostalo tylko wspomnienie...
Jak ten facet jeszcze bedzie mial te giganty, to kupie. Piekna rzecz, zeby
sie czlowiek jedna pieczarka najadl:)))
Gosia
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 16:57:07
Temat: Re: Smazeny SyrNajlepszy jest każdy serek w jajeczku i w bułeczce, ale kupiłem na rynku coś
co po niemiecku brzmi - paniermechl- chyba jakoś tak. Paniereczka jest super
. Po prostu eksperymentoj
Robert
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-10-24 17:11:56
Temat: Re: Smazeny SyrO wlansie to mi przypomnialo ze mam dwa Camemberty - naturalny oraz z
czosnkiem i ziolami a do tego panierke (wyglada jak male pestki;) )
i chyba przydalo by sie sprobowac co to takiego jest
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |