Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Sos slodko-kwasny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Sos slodko-kwasny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-09 21:23:56

Temat: Sos slodko-kwasny
Od: "SEBek" <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.
Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie slodko-kwasnym. Moze
ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos sobie zrobie.
Pozdr.
SEBek

--
u...@s...pl
GG: 67634


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-11 21:05:58

Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: waldemar z domu <w...@t...de> szukaj wiadomości tego autora

SEBek wrote:

> Witam.
> Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie slodko-kwasnym.
> Moze ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos sobie zrobie.
> Pozdr.
> SEBek

cześć UFOludku bezimienny

ocet i cukier dodać do sosu. No i trochę mąki ziemniaczanej.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 09:09:41

Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: "evelyna" <e...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "SEBek" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a444e7$sbm$1@news.onet.pl...
> Witam.
> Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie slodko-kwasnym.
Moze
> ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos sobie zrobie.
> Pozdr.
> SEBek

moj mąz robi tak:
do potrawy dodaje pare plastrow ananasa z puszki, a pod koniec duszenia
dodaje pozostaly w puszce sok oraz wycisniety sok z cytryny, doprawia
pieprzem i sola, zageszcza moka ziemniaczana.

pychotka
ewelina


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 09:16:04

Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał
w wiadomości news:a49blm$spg$02$2@news.t-online.com...
> SEBek wrote:
>
> > Witam.
> > Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie
slodko-kwasnym.
> > Moze ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos
sobie zrobie.
> > Pozdr.
> > SEBek
>
> cześć UFOludku bezimienny
>
> ocet i cukier dodać do sosu. No i trochę mąki ziemniaczanej.
>
> Waldek

Stanowczo tak.!
Ja 10 lat temu w "Mekongu" na Wspólnej dodawałem jeszcze imbir i
sambal - coby było ostrzejsze i wtedy był kwaśno- pikantny
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 15:20:59

Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>Ja 10 lat temu w "Mekongu" na Wspólnej dodawa?em jeszcze imbir i
>sambal - coby by?o ostrzejsze i wtedy by? kwa?no- pikantny
>pozdr.Alex

czyli "hot and sour" co jest normalka w kuchni chinskiej - czy
sie myle czy tzw seczuanska (szeczuanska) zupa wlasnie jest taka?

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 22:00:29

Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
napisał w wiadomości
news:rkci6u8inu0t58jnj0inqqh4legs54o62c@4ax.com...
>
> >Ja 10 lat temu w "Mekongu" na Wspólnej dodawa?em jeszcze imbir
i
> >sambal - coby by?o ostrzejsze i wtedy by? kwa?no- pikantny
> >pozdr.Alex
>
> czyli "hot and sour" co jest normalka w kuchni chinskiej - czy
> sie myle czy tzw seczuanska (szeczuanska) zupa wlasnie jest
taka?
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowan

Bardzo podobna
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

malutki tescik
Ciasta bez mleka, śmietany itp.,
Potrawy z mikrofali??
Sernik bez spodu
Skórki z pomarańczy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »