| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-09 21:23:56
Temat: Sos slodko-kwasnyWitam.
Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie slodko-kwasnym. Moze
ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos sobie zrobie.
Pozdr.
SEBek
--
u...@s...pl
GG: 67634
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-11 21:05:58
Temat: Re: Sos slodko-kwasnySEBek wrote:
> Witam.
> Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie slodko-kwasnym.
> Moze ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos sobie zrobie.
> Pozdr.
> SEBek
cześć UFOludku bezimienny
ocet i cukier dodać do sosu. No i trochę mąki ziemniaczanej.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-12 09:09:41
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Użytkownik "SEBek" <s...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a444e7$sbm$1@news.onet.pl...
> Witam.
> Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie slodko-kwasnym.
Moze
> ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos sobie zrobie.
> Pozdr.
> SEBek
moj mąz robi tak:
do potrawy dodaje pare plastrow ananasa z puszki, a pod koniec duszenia
dodaje pozostaly w puszce sok oraz wycisniety sok z cytryny, doprawia
pieprzem i sola, zageszcza moka ziemniaczana.
pychotka
ewelina
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-12 09:16:04
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Użytkownik "waldemar z domu" <w...@t...de> napisał
w wiadomości news:a49blm$spg$02$2@news.t-online.com...
> SEBek wrote:
>
> > Witam.
> > Dzisiaj w A-Dong jadlem pyszne smazone warzywa w sosie
slodko-kwasnym.
> > Moze ktos ma przepis na sos slodko-kwasny bo reszte to jakos
sobie zrobie.
> > Pozdr.
> > SEBek
>
> cześć UFOludku bezimienny
>
> ocet i cukier dodać do sosu. No i trochę mąki ziemniaczanej.
>
> Waldek
Stanowczo tak.!
Ja 10 lat temu w "Mekongu" na Wspólnej dodawałem jeszcze imbir i
sambal - coby było ostrzejsze i wtedy był kwaśno- pikantny
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-12 15:20:59
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
>Ja 10 lat temu w "Mekongu" na Wspólnej dodawa?em jeszcze imbir i
>sambal - coby by?o ostrzejsze i wtedy by? kwa?no- pikantny
>pozdr.Alex
czyli "hot and sour" co jest normalka w kuchni chinskiej - czy
sie myle czy tzw seczuanska (szeczuanska) zupa wlasnie jest taka?
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-02-12 22:00:29
Temat: Re: Sos slodko-kwasny
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk>
napisał w wiadomości
news:rkci6u8inu0t58jnj0inqqh4legs54o62c@4ax.com...
>
> >Ja 10 lat temu w "Mekongu" na Wspólnej dodawa?em jeszcze imbir
i
> >sambal - coby by?o ostrzejsze i wtedy by? kwa?no- pikantny
> >pozdr.Alex
>
> czyli "hot and sour" co jest normalka w kuchni chinskiej - czy
> sie myle czy tzw seczuanska (szeczuanska) zupa wlasnie jest
taka?
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowan
Bardzo podobna
pozdr.Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |