Data: 2011-01-22 19:25:23
Temat: Re: Sprawa alkoholu.
Od: Flyer <f...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
In article <wzzx0msk46l7$.ao6572cq9ewu.dlg@40tude.net>, i...@g...pl
says...
>
> http://www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/43745
2,katastrofa_smolenska_prezydent_nie_mial_alkoholu_w
e_krwi.html,2
> Z komentarzy:
> "Mogą co prawda zajść procesy fermentacyjne i gnilne w krwi denackiej
> powodujące powstanie alkoholu etylowego do 0.5 promila i automatyczny
> wzrost wskazania , ale metodyka badań potrafi wykluczyć lub potwierdzić
> obecność takiego alkoholu.[jeśli CHCE - przyp. XL]
> Aby zapobiegać takim procesom fermentacyjnym -krew umieszcza się we
> fiolkach z dodatkiem fluorku sodu - blokującym zachodzenie procesów
> fermentacyjnych."
>
> Dlatego krew ś.p. gen. Błasika mogła swobodnie fermentować przez 11 dni...
> Temperatury były powyżej zera.
Sugerujesz, że w krwi zdrowej osoby krążą drożdże? ;>
Od razu, jak zwykle, znalazłem argumenty przeciw, ale ... alkohol w
kefirze też jest efektem działania drożdży. ;>
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kefir
Pozdrawiam
Flyer
|