Data: 2003-04-23 08:30:17
Temat: Re: Substytuty cukru
Od: "Deliberator " <d...@N...gazeta.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> > Jest takie zielsko o nazwie Stevia rebaudiana (spolszczona nazwa to
> > Stewia). Hoduje sie to w doniczce albo na ogrodku, potem sie scina, suszy
> i
> > przerabia na proszek. Jest o wiele slodsze niz cukier (podobno 200 razy) i
> > nie zawiera prawie ZADNYCH weglowodanow. Jak "zagooglujesz" to dostaniesz
> > calkiem sporo stron na ten temat, jest tez kilka po polsku.
>
>
> A są jakiś skutki uboczne tego zielska??
Sorki, ze dopiero teraz odpowiadam ale przez jakis czas bylem "poza
zasiegiem".
Jesli chodzi o sktutki uboczne to u siebie nie zauwazylem zadnych natomiast
kiedys czytalem, ze niektorzy w poczatkowym okresie mieli problemy zoladkowe
tzn. musieli czesciej niz zwykle chodzic do swiatyni dumania. Po jakims
czasie podobno to przechodzi samo.
Pozdrawiam
Deliberator
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|