| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-12-02 17:09:14
Temat: Szkockich specjalow ciag dalszyDundee cake
35dkg maki
1/4 lyzeczki soli
1 lyzeczka proszku do pieczenia
20 dkg masla
20dkg cukru
4 jaja, roztrzepane (moga byc zapominalskie)
ok 1/2 kg roznych rodzynek (rodzynkow)
mleko
5 dkg (ja lubie weicej) obranych calych migdalow
przesiac make, sol, proszek do piecz. utrzec maslo z cukrem.
dodawac jaja po trochu, wmieszac delikatniemake z prochem i sola,
dodac rodzynki, dodac tyle mleka aby bylo bardzo geste ale spdalo
z lyzki (z takim "plop"!).
obsmarowac okragla blaszke - 20cm, wylozyc podwojnie zlozonym
papierem sniadaniowym, dobrze, zeby wystawal ponad blaszke (moze
sie wtedy da uniknac przypalenia i zbytniego zbrazowienia
migdalow). wepchac miksture do blaszki, wyrownac wierzch, ulozyc
cale migdaly na wierzchu w ladny wzorek, ale gesto, jeden migdak
w sroku, potem kola ciasne migdalowe wokol tego pierwszego..
Piec - 180 stopni ok 45 minut, zmniejszyc do 150 stopni i piec
nastepne 1 - 1/2 godziny. sprawdzic patyczkiem czy upieczone.
zostawic w blaszce az chlodne. Zawinac w folie alu szczelnie,
przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-12-02 17:18:42
Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:12nk0uc20n9dd84fnsilq90l7r785sqh1p@4ax.com...
> Dundee cake
>
> 35dkg maki
> 1/4 lyzeczki soli
> 1 lyzeczka proszku do pieczenia
> 20 dkg masla
> 20dkg cukru
> 4 jaja, roztrzepane (moga byc zapominalskie)
> ok 1/2 kg roznych rodzynek (rodzynkow)
> mleko
> 5 dkg (ja lubie weicej) obranych calych migdalow
>
ciach...
Zawinac w folie alu szczelnie,
> przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
rozumiem ze to ciasto nadaje sie po 2 tygodniach do jedzenia?
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-02 18:18:19
Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
> Zawinac w folie alu szczelnie,
>> przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
>>
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>rozumiem ze to ciasto nadaje sie po 2 tygodniach do jedzenia?
>
>Mechcia
>
a jak inaczej zrozumialas uzycie????
ciocia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-02 19:10:51
Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:82sk0ugqhl9a1utcr5h8jgbqbdb2dr16gr@4ax.com...
>
>
> a jak inaczej zrozumialas uzycie????
> ciocia
> K.T. - starannie opakowana
zrozumialam: poczekac dwa tygodnie az sie stana na tyle twarde zeby bylo
warto wlaic nimi w chlopine...
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-02 20:20:07
Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
>>
>> a jak inaczej zrozumialas uzycie????
>> ciocia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>zrozumialam: poczekac dwa tygodnie az sie stana na tyle twarde zeby bylo
>warto wlaic nimi w chlopine...
>
>Mechcia
>
to juz chyba na innej grupie...
ciocia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-12-02 20:28:05
Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:373l0u0t5h0avvg8ic8gdlrve2apgafv1p@4ax.com...
> to juz chyba na innej grupie...
> ciocia
> K.T. - starannie opakowana
pl.rec. patologie
Mechcia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |