Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Szkockich specjalow ciag dalszy

Grupy

Szukaj w grupach

 

Szkockich specjalow ciag dalszy

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-12-02 17:09:14

Temat: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora

Dundee cake

35dkg maki
1/4 lyzeczki soli
1 lyzeczka proszku do pieczenia
20 dkg masla
20dkg cukru
4 jaja, roztrzepane (moga byc zapominalskie)
ok 1/2 kg roznych rodzynek (rodzynkow)
mleko
5 dkg (ja lubie weicej) obranych calych migdalow

przesiac make, sol, proszek do piecz. utrzec maslo z cukrem.
dodawac jaja po trochu, wmieszac delikatniemake z prochem i sola,
dodac rodzynki, dodac tyle mleka aby bylo bardzo geste ale spdalo
z lyzki (z takim "plop"!).
obsmarowac okragla blaszke - 20cm, wylozyc podwojnie zlozonym
papierem sniadaniowym, dobrze, zeby wystawal ponad blaszke (moze
sie wtedy da uniknac przypalenia i zbytniego zbrazowienia
migdalow). wepchac miksture do blaszki, wyrownac wierzch, ulozyc
cale migdaly na wierzchu w ladny wzorek, ale gesto, jeden migdak
w sroku, potem kola ciasne migdalowe wokol tego pierwszego..
Piec - 180 stopni ok 45 minut, zmniejszyc do 150 stopni i piec
nastepne 1 - 1/2 godziny. sprawdzic patyczkiem czy upieczone.
zostawic w blaszce az chlodne. Zawinac w folie alu szczelnie,
przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.

Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-12-02 17:18:42

Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:12nk0uc20n9dd84fnsilq90l7r785sqh1p@4ax.com...
> Dundee cake
>
> 35dkg maki
> 1/4 lyzeczki soli
> 1 lyzeczka proszku do pieczenia
> 20 dkg masla
> 20dkg cukru
> 4 jaja, roztrzepane (moga byc zapominalskie)
> ok 1/2 kg roznych rodzynek (rodzynkow)
> mleko
> 5 dkg (ja lubie weicej) obranych calych migdalow
>
ciach...
Zawinac w folie alu szczelnie,
> przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana


rozumiem ze to ciasto nadaje sie po 2 tygodniach do jedzenia?

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-02 18:18:19

Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


> Zawinac w folie alu szczelnie,
>> przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
>>
>> Krysia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>rozumiem ze to ciasto nadaje sie po 2 tygodniach do jedzenia?
>
>Mechcia
>

a jak inaczej zrozumialas uzycie????
ciocia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-02 19:10:51

Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:82sk0ugqhl9a1utcr5h8jgbqbdb2dr16gr@4ax.com...
>
>
> a jak inaczej zrozumialas uzycie????
> ciocia
> K.T. - starannie opakowana


zrozumialam: poczekac dwa tygodnie az sie stana na tyle twarde zeby bylo
warto wlaic nimi w chlopine...

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-02 20:20:07

Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> a jak inaczej zrozumialas uzycie????
>> ciocia
>> K.T. - starannie opakowana
>
>
>zrozumialam: poczekac dwa tygodnie az sie stana na tyle twarde zeby bylo
>warto wlaic nimi w chlopine...
>
>Mechcia
>
to juz chyba na innej grupie...
ciocia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-12-02 20:28:05

Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM> szukaj wiadomości tego autora


Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:373l0u0t5h0avvg8ic8gdlrve2apgafv1p@4ax.com...
> to juz chyba na innej grupie...
> ciocia
> K.T. - starannie opakowana


pl.rec. patologie

Mechcia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Suplement do przepisu na pasztet
Rok w Prowansji
wyjasnionko
Znow zrobilam dziwne cos...
mam udziec z indyka ... i co dalej?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »