From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Szkockich specjalow ciag dalszy
Date: Sun, 02 Dec 2001 17:09:14 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <1...@4...com>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 31
X-Authenticated-User: 4074246
X-Comments: This message was posted through Binaries.net
X-Comments2: IMPORTANT: Binaries.net does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@B...net>
Organization: Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.binaries.net
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!diablo.netco
m.net.uk!netcom.net.uk!cpk-news-hub1.bbnplanet.com!news.gtei.net!news.maxwell.s
yr.edu!out.nntp.be!propagator-SanJose!in.nntp.be!corp-goliath.newsgroups.com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:85274
Ukryj nagłówki
Dundee cake
35dkg maki
1/4 lyzeczki soli
1 lyzeczka proszku do pieczenia
20 dkg masla
20dkg cukru
4 jaja, roztrzepane (moga byc zapominalskie)
ok 1/2 kg roznych rodzynek (rodzynkow)
mleko
5 dkg (ja lubie weicej) obranych calych migdalow
przesiac make, sol, proszek do piecz. utrzec maslo z cukrem.
dodawac jaja po trochu, wmieszac delikatniemake z prochem i sola,
dodac rodzynki, dodac tyle mleka aby bylo bardzo geste ale spdalo
z lyzki (z takim "plop"!).
obsmarowac okragla blaszke - 20cm, wylozyc podwojnie zlozonym
papierem sniadaniowym, dobrze, zeby wystawal ponad blaszke (moze
sie wtedy da uniknac przypalenia i zbytniego zbrazowienia
migdalow). wepchac miksture do blaszki, wyrownac wierzch, ulozyc
cale migdaly na wierzchu w ladny wzorek, ale gesto, jeden migdak
w sroku, potem kola ciasne migdalowe wokol tego pierwszego..
Piec - 180 stopni ok 45 minut, zmniejszyc do 150 stopni i piec
nastepne 1 - 1/2 godziny. sprawdzic patyczkiem czy upieczone.
zostawic w blaszce az chlodne. Zawinac w folie alu szczelnie,
przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|