Data: 2001-12-02 17:18:42
Temat: Re: Szkockich specjalow ciag dalszy
Od: "MechaGodzilla" <m...@n...pl.NOSPAM>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisal w
wiadomosci news:12nk0uc20n9dd84fnsilq90l7r785sqh1p@4ax.com...
> Dundee cake
>
> 35dkg maki
> 1/4 lyzeczki soli
> 1 lyzeczka proszku do pieczenia
> 20 dkg masla
> 20dkg cukru
> 4 jaja, roztrzepane (moga byc zapominalskie)
> ok 1/2 kg roznych rodzynek (rodzynkow)
> mleko
> 5 dkg (ja lubie weicej) obranych calych migdalow
>
ciach...
Zawinac w folie alu szczelnie,
> przechowywac ze 2 tyg przed uzyciem.
>
> Krysia
> K.T. - starannie opakowana
rozumiem ze to ciasto nadaje sie po 2 tygodniach do jedzenia?
Mechcia
|