« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2005-12-12 15:02:36
Temat: Szpinak raz jeszczeZasmakaowałam w szpinaku ale niestety skończył się świeży. I tu pytanie o
mrożony, jakiej firmy warto kupić, bo z tego co się zorientowałam to Hortex
odpada. Jaki kupić, żeby móc raczyć się nim również teraz?
Anet i puszka szpinaku w szafce (ale jakoś go tam mało i nie wiem czy dobry)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2005-12-12 16:09:33
Temat: Re: Szpinak raz jeszczeAnet napisał(a):
> Zasmakaowałam w szpinaku ale niestety skończył się świeży. I tu pytanie o
> mrożony, jakiej firmy warto kupić, bo z tego co się zorientowałam to Hortex
> odpada. Jaki kupić, żeby móc raczyć się nim również teraz?
>
Bonduelle lisciasty (w kartoniku),
Hortex w ,,brykietach'' - wygodny w uzyciu, gdy np. cos nadziewasz
szpinakiem.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2005-12-12 16:12:45
Temat: Re: Szpinak raz jeszcze
>
> Bonduelle lisciasty (w kartoniku),
> Hortex w ,,brykietach'' - wygodny w uzyciu, gdy np. cos nadziewasz
> szpinakiem.
>
>
> th
Dzięki. A jak jest z tymi z puszki, dobre to to czy może jednak mrożone
lepsze.
Anet
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2005-12-12 17:31:17
Temat: Re: Szpinak raz jeszcze>
> Bonduelle lisciasty (w kartoniku),
> Hortex w ,,brykietach'' - wygodny w uzyciu, gdy np. cos nadziewasz
> szpinakiem.
>
Bonduelle, ten w kartoniku jest okrutnie drogi. Natomiast moim zdaniem każdy
w brykietach jest lepszy od każdego w desce. Tyle, że tego w brykietach już
dawno nie widziałam nigdzie.
Pozdrówka - Agnieszka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2005-12-12 17:38:12
Temat: Re: Szpinak raz jeszczebatory napisał(a):
> Bonduelle, ten w kartoniku jest okrutnie drogi.
A to mnie zaskoczylas. Nie patrzylam nigdy na cene, niestety mrozonki
maja to do sebie, ze nie da sie na nich nakleic ceny, a na szukanie jej
na ladzie szkoda czasu :)
Ten akurat Bonduelle ma jeszcze te zalete, ze cala kostka jest
podzielona na 3, wiec nie trzeba calosci od razu zuzywac.
> Natomiast moim zdaniem każdy
> w brykietach jest lepszy od każdego w desce.
To prawda, te brykiety sa zazwyczaj ,,w sosie smietanowym'', czyli juz
nieco doprawione.
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2005-12-12 18:18:53
Temat: Re: Szpinak raz jeszczeIn article <dnkcgg$8fk$1@sunflower.man.poznan.pl>,
Theli <p...@w...pl> wrote:
> batory napisał(a):
>
> > Bonduelle, ten w kartoniku jest okrutnie drogi.
>
> A to mnie zaskoczylas. Nie patrzylam nigdy na cene, niestety mrozonki
> maja to do sebie, ze nie da sie na nich nakleic ceny, a na szukanie jej
> na ladzie szkoda czasu :)
Oj, nie szkoda. Zdziwisz się jaki duże bywają różnice i to niezwiązane z
jakością.
>
> Ten akurat Bonduelle ma jeszcze te zalete, ze cala kostka jest
> podzielona na 3, wiec nie trzeba calosci od razu zuzywac.
>
> > Natomiast moim zdaniem każdy
> > w brykietach jest lepszy od każdego w desce.
>
> To prawda, te brykiety sa zazwyczaj ,,w sosie smietanowym'', czyli juz
> nieco doprawione.
Nie. Zwykle są normalne.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2005-12-12 18:26:14
Temat: Re: Szpinak raz jeszczeWladyslaw Los napisał(a):
>>A to mnie zaskoczylas. Nie patrzylam nigdy na cene, niestety mrozonki
>>maja to do sebie, ze nie da sie na nich nakleic ceny, a na szukanie jej
>>na ladzie szkoda czasu :)
>
>
> Oj, nie szkoda. Zdziwisz się jaki duże bywają różnice i to niezwiązane z
> jakością.
Wiem, wiem, ale jak znalazlam w koncu dobry mrozony szpinak, to juz nie
patrzylam na cene.
>>To prawda, te brykiety sa zazwyczaj ,,w sosie smietanowym'', czyli juz
>>nieco doprawione.
>
>
> Nie. Zwykle są normalne.
No to zazwyczaj trafialam na ,,w sosie smietanowym'' :)
th
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2005-12-12 19:04:57
Temat: Re: Szpinak raz jeszcze
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisał w wiadomości
news:wlalos-07E838.19185312122005@news.gazeta.pl...
> In article <dnkcgg$8fk$1@sunflower.man.poznan.pl>,
> Theli <p...@w...pl> wrote:
>
>> batory napisał(a):
>>
>> > Bonduelle, ten w kartoniku jest okrutnie drogi.
>>
>> A to mnie zaskoczylas. Nie patrzylam nigdy na cene, niestety mrozonki
>> maja to do sebie, ze nie da sie na nich nakleic ceny, a na szukanie jej
>> na ladzie szkoda czasu :)
>
> Oj, nie szkoda. Zdziwisz się jaki duże bywają różnice i to niezwiązane z
> jakością.
>
>>
>> Ten akurat Bonduelle ma jeszcze te zalete, ze cala kostka jest
>> podzielona na 3, wiec nie trzeba calosci od razu zuzywac.
>>
>> > Natomiast moim zdaniem każdy
>> > w brykietach jest lepszy od każdego w desce.
>>
>> To prawda, te brykiety sa zazwyczaj ,,w sosie smietanowym'', czyli juz
>> nieco doprawione.
>
> Nie. Zwykle są normalne.
Właśnie "zgłupiałam" czytając odpowiedź Władysława. Czy to możliwe, że ja
nie widzę wszystkiego co piszecie, bo odpowiedź nijak mi pasuje do
poprzedniej wypowiedzi. A ja chce wszystko.
Anet i "czarne dziury"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2005-12-12 20:45:02
Temat: Re: Szpinak raz jeszczeDnia Mon, 12 Dec 2005 16:02:36 +0100, Waćpanna lub waćpan Anet, w wiadomości
<news:dnk5jj$qdr$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co następuje:
> Zasmakaowałam w szpinaku ale niestety skończył się świeży. I tu pytanie o
> mrożony, jakiej firmy warto kupić, bo z tego co się zorientowałam to Hortex
> odpada. Jaki kupić, żeby móc raczyć się nim również teraz?
frosta jest bardzo smaczna ale bardzo droga ;/
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
Nigdy nie dawaj się siłą. Oddawaj się dobrowolnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2005-12-12 23:05:14
Temat: Re: Szpinak raz jeszcze
Użytkownik "Anet" <a...@a...pl> napisał w wiadomości
news:dnk5jj$qdr$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Zasmakaowałam w szpinaku ale niestety skończył się świeży. I tu pytanie o
> mrożony, jakiej firmy warto kupić, bo z tego co się zorientowałam to
Hortex
> odpada. Jaki kupić, żeby móc raczyć się nim również teraz?
>
> Anet i puszka szpinaku w szafce (ale jakoś go tam mało i nie wiem czy
dobry)
>
Uważaj ze szpinakiem i nie jedz go zbyt często. Szpinak nie jest zbyt
zdrowy. Zawiera wiele szkodliwych szczawianów które odkładają się w nerkach,
watrobie i stawach. Częste podawanie szpinaku dzieciom może spowodować
krzywicę. Polecam zapoznanie się z najnowszymi wynikami badań. W przeszłości
popełniono błąd w interpretacji wyników badań i ogłoszono że szpinak jest
zdrowy (z tego co zapamiętałem z artykułu który czytałem w MP pominięto
jeden z badanych parametrów). Niestety najnowsze badania i poprzedzające je
wieloletnie obserwacje mówią co innego.
Oczywiście szpinak nie zabija - nie należy go tylko zbyt często jeść, raz na
jeden, dwa miesiące w zupełności wystarczy, częstsze spożywanie może już
powodować kumulację szkodliwych związków.
--
Jackare
Bytom
www.jackare.prv.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |