Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tatar ???

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tatar ???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-04-30 08:46:04

Temat: Tatar ???
Od: <p...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszystki gorącą
Dzisiaj mam gości i muszę zrobić tatara
Mam gorącą prośbę o przepis
Wiem że jest potrzebna zmielona wołowina ,
cebula i co dalej nie wiem
Proszę o podpowiedź
Kasia

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-04-30 09:01:13

Temat: Re: Tatar ???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <p...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:1ece.0000047d.3cce59ca@newsgate.onet.pl...
> Witam wszystki gorącą
> Dzisiaj mam gości i muszę zrobić tatara
> Mam gorącą prośbę o przepis
> Wiem że jest potrzebna zmielona wołowina ,

Nigdy w życiu!
Na tatara wołowinę skrobie się nożem.
Potrzebna jest polędwica wołowa i delikatnie skrobie się ją nożem w poprzek
włókien - tak jakby wyciąga mięso z błonek... Polędwica to jest gładziutkie
mięso, ale jednak się to skrobie, a nie mieli... Jak się pojawi tak trochę
tych żyłek to się je odcina, żeby nie przeszkadzały i dalej się skrobie.

> cebula i co dalej nie wiem

cebulka drobno pokrojona, sól, pieprz, oliwa i żółtko z jaja.

> Proszę o podpowiedź

Można wszystko wymieszać, ale jak się chce mieć elegancko podane, to:
Naskrobane mięsko mieszamy z przyprawami i olejem.
Układamy na spodeczku kopczyk z mięsaka z wgłębieniem w środku.
Naokoło obsypujemy drobno pokrojoną cebulką a na środeczek kładziemy żółtko
z przepiórczego jaja. można położyć też listek natki.
są tacy co dodaję jeszcze drobno pokrojone ogóreczki kiszone...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:04:51

Temat: Re: Tatar ???
Od: "Catalina" <c...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


p...@p...onet.pl napisał(a) w wiadomości:
<1...@n...onet.pl>...
>Witam wszystki gorącą
>Dzisiaj mam gości i muszę zrobić tatara
>Mam gorącą prośbę o przepis
>Wiem że jest potrzebna zmielona wołowina ,
>cebula i co dalej nie wiem

albo konina, ale tego raczej tak łątwo nie dostaniesz.
Ja daję w zależności od ilości ze dwa zoltka do srodka, troche soli,
pieprzu, oliwy. Do tego zoltko na kazda porcje tataru, posiekana cebulka,
ogorek kiszony, czasem grzybki marnowane. Warto tez podac do tego maggi -
niektorzy uzywaja do smaku.
--
Catalina
GG # 186839
ICQ # 54287160


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:11:07

Temat: Re: Tatar ???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisał w wiadomości
news:EEB9B3E23EE5BD4A88ADDC32582636E8471152@jplwant0
03.jasien.net...
> Warto tez podac do tego maggi -
> niektorzy uzywaja do smaku.

A maggi to ma smak?
przecież to jest zabijacz smaku... ;-)
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:18:07

Temat: Re: Tatar ???
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


>
> A maggi to ma smak?
> przecież to jest zabijacz smaku... ;-)

nie. Maggi może być. Do tego jeszcze anchovies (jak im było po polsku?)
oraz kapary.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:19:22

Temat: Re: Tatar ???
Od: "Joanna Duszczyńska" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Waldemar Krzok" <w...@u...fu-berlin.de> napisał w
wiadomości news:3CCE614F.CFB456CD@ukbf.fu-berlin.de...
>
> >
> > A maggi to ma smak?
> > przecież to jest zabijacz smaku... ;-)
>
> nie. Maggi może być. Do tego jeszcze anchovies (jak im było po polsku?)
> oraz kapary.

kapary? nie dodawałam nigdy, ale kapary mniam...
ale ryb bym do tatara nie dodawała...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:24:53

Temat: Re: Tatar ???
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora


>>
>> A maggi to ma smak?
>> przecie? to jest zabijacz smaku... ;-)
>
>nie. Maggi mo?e by?. Do tego jeszcze anchovies (jak im by?o po polsku?)
>oraz kapary.
>
>Waldek

Maggi nie zabije smaku, jesli nie bedziesz tego lac i lac,
wystarczy raz siknac.
Waldek - sardele. anchois, tak elegancko z francuska

Krysia
K.T. - starannie opakowana


-----------== Posted via Newsfeeds.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeeds.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Ulimited Fast Downloads - 19 Servers =-----

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:35:46

Temat: Re: Tatar ???
Od: "Catalina" <c...@p...net> szukaj wiadomości tego autora


Joanna Duszczyńska napisał(a) w wiadomości: ...
>
>Użytkownik "Catalina" <c...@p...net> napisał w wiadomości
>news:EEB9B3E23EE5BD4A88ADDC32582636E8471152@jplwant
003.jasien.net...
>> Warto tez podac do tego maggi -
>> niektorzy uzywaja do smaku.
>
>A maggi to ma smak?
>przecież to jest zabijacz smaku... ;-)

Nie wiem - ja nie uzywam ;-))
--
Catalina
GG # 186839
ICQ # 54287160


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 09:41:48

Temat: Re: Tatar ???
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


>
> Maggi nie zabije smaku, jesli nie bedziesz tego lac i lac,
> wystarczy raz siknac.
> Waldek - sardele. anchois, tak elegancko z francuska

dzięki. Jakoś mi sardele uciekły i sardynki mi się w mózgu zagnieździły,
ale wiedziałem, że to nie to.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-04-30 16:15:45

Temat: Re: Tatar ???
Od: sadyl <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



p...@p...onet.pl wrote:
>
> Dzisiaj mam gości i muszę zrobić tatara
> Mam gorącą prośbę o przepis
> Wiem że jest potrzebna zmielona wołowina ,
> cebula i co dalej nie wiem

Spocony koń :)))

sadyl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

S.O.S. - Dlaczego ciasto nie rośnie??
placek z rabarbarem i kruszonką ??
raki
Wybaczcie
Idzcie spac!

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »