Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia To takie dobre...dzisiejszy obiad

Grupy

Szukaj w grupach

 

To takie dobre...dzisiejszy obiad

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-02-10 13:17:11

Temat: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

Niedzielni leniwcy! Nie macie pomyslu na dzisiaj? No to prosze:

Biore miske dosc wysoka, szklana, zaroodporna.
Na suchym dnie uciskam warstwe mielonego. Na to duzo pora pokrojonego
w szerokie paski (polowe ilosci), potem warstwa zoltego sera w plastrach.
Na to plasterki wedzonego boczku, potem znowu por i na wierzch (zawsze)
plasterki boczku. Pokrywka na to i na godzine do pieca.
Dziwilam sie, ze nie trzeba doprawiac, smarowac, itp., doslownie nic.
Poukladac i gotowe. Do tego pure i uczta gwarantowana.

******
m-gosia
******



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-02-10 19:49:09

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: Aleksander Kłosiewicz <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik <m...@h...com> napisał w wiadomości
news:rpu98.81$G77.557@castor.casema.net...
> Niedzielni leniwcy! Nie macie pomyslu na dzisiaj? No to prosze:
>
> Biore miske dosc wysoka, szklana, zaroodporna.
> Na suchym dnie uciskam warstwe mielonego. Na to duzo pora
pokrojonego
> w szerokie paski (polowe ilosci), potem warstwa zoltego sera w
plastrach.
> Na to plasterki wedzonego boczku, potem znowu por i na wierzch
(zawsze)
> plasterki boczku. Pokrywka na to i na godzine do pieca.
> Dziwilam sie, ze nie trzeba doprawiac, smarowac, itp., doslownie
nic.
> Poukladac i gotowe. Do tego pure i uczta gwarantowana.
>
> ******
> m-gosia
> ******
>
>
>A ile to ma kalorii ?? ;-((
pozdr.Alex

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-10 20:50:54

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: <s...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> >A ile to ma kalorii ?? ;-((
> pozdr.Alex
>

A kto liczy kalorie w niedzielę..?

pozdrawiam z uśmiechniętym brzuszkiem:o))

Kamila K. / stonsik


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-10 20:57:24

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

>A ile to ma kalorii ?? ;-((
> pozdr.Alex
>
Co ty Alex, jakie kalorie? Jak dobrze oszukasz to wezmiesz 2 pory zamiast
1 i tylko jedna warstwe sera i cieniuchne plasterki boczku tylko na wierzch.
Dopchac sie mozesz puree ))

******
m-gosia
******



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-10 21:59:24

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> szukaj wiadomości tego autora



> >A ile to ma kalorii ?? ;-((
>> pozdr.Alex
>>
> Co ty Alex, jakie kalorie? Jak dobrze oszukasz to wezmiesz 2 pory zamiast
>1 i tylko jedna warstwe sera i cieniuchne plasterki boczku tylko na wierzch.
>Dopchac sie mozesz puree ))
>
>******
>m-gosia
>******
>
>
a w ogole to najlepiej ukrasc skladniki, i juz. bedzie
dietetyczne



Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-11 19:44:53

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora

> Wlasnie wszystko do pieca wrzucilam i czekam... Jaka jest gestosc output'u
?
> (Lus nie lubi rzadkich potraw). Moze odkryc na koniec, zeby odparowalo ? A
moze na odwrot ? Wlac lyzke creme fraiche ?
>
> Ewcia
>
>
Zadnej smietany, jezuuuu. To sie robi do tego taki sosik, ale mozesz
przeciez dac Lusiowi bez sosu. Jak pobierzesz lyzka cedzakowa, czy jakas
inna z dziurami to powinno nie byc mokre. I nie rzadkie...to sie tak ladnie
przeciez w kupe spieklo, co? Ciut mozesz odkryc, tylko nie spal ! ))) Ja nie
odkrywam.

m-gosia




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-11 19:53:10

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

<m...@h...com> a écrit dans le message news:
rpu98.81$G...@c...casema.net...
> Niedzielni leniwcy! Nie macie pomyslu na dzisiaj? No to prosze:
>
> Biore miske dosc wysoka, szklana, zaroodporna.
> Na suchym dnie uciskam warstwe mielonego. Na to duzo pora pokrojonego
> w szerokie paski (polowe ilosci), potem warstwa zoltego sera w plastrach.
> Na to plasterki wedzonego boczku, potem znowu por i na wierzch (zawsze)
> plasterki boczku. Pokrywka na to i na godzine do pieca.
> Dziwilam sie, ze nie trzeba doprawiac, smarowac, itp., doslownie nic.
> Poukladac i gotowe. Do tego pure i uczta gwarantowana.
>

Wlasnie wszystko do pieca wrzucilam i czekam... Jaka jest gestosc output'u ?
(Lus nie lubi rzadkich potraw). Moze odkryc na koniec, zeby odparowalo ? A
moze na odwrot ? Wlac lyzke creme fraiche ?

Ewcia

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-11 20:13:08

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: <m...@h...com> szukaj wiadomości tego autora


Ja od tego Lusia to kiedys jeszcze czegos dostane..
Potrzymaj spokojnie 50 min. normalnie z pokrywka, 180 st., powinno sie przez
tyle czasu troche podsuszyc. Jak ci sie wtedy nie bedzie podobac, to odkryj,
ale zmniejsz temperature.
W zyciu mi na mysl nie przyszlo tego jeszcze bardziej ulepszac. Pamietaj:
"less is more". Nie przedobrzyj. Moze reszte podaj Lusiowi osobno, co?
Ostatecznie wypije sobie smietane na deser ))) A przybral juz cos na wadze?
Stad ta smietana, co? Podstepna......

m-gosia



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-11 20:19:20

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

<m...@h...com> a écrit dans le message news:
VaV98.170$T...@p...casema.net...
> > Wlasnie wszystko do pieca wrzucilam i czekam... Jaka jest gestosc
output'u
> ?
> > (Lus nie lubi rzadkich potraw). Moze odkryc na koniec, zeby odparowalo ?
A
> moze na odwrot ? Wlac lyzke creme fraiche ?
> >
> > Ewcia
> >
> >
> Zadnej smietany, jezuuuu. To sie robi do tego taki sosik, ale mozesz
> przeciez dac Lusiowi bez sosu. Jak pobierzesz lyzka cedzakowa, czy jakas
> inna z dziurami to powinno nie byc mokre. I nie rzadkie...to sie tak
ladnie
> przeciez w kupe spieklo, co? Ciut mozesz odkryc, tylko nie spal ! ))) Ja
nie
> odkrywam.
>

Spieknie sie za pol godziny (dokladnie 25 minut).
Ale wiesz, zostala mi taka pyszna smietana rozrobiona z czosnkiem i z
koperkiem.
Tak mam ochote... troche odkryc, zeby odparowalo, troche smietana zalac (bo
Lus lubi i czosnek, i koperek, i smietane...)

A moze smietane obok podac ?

Ewcia

ps. obiecuje, nie spale. Ja w ogole nie mam tendencji do "palenia". czasami
przesalam, ale spalic mi sie chyba nie zdarzylo, nigdy !

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-02-12 21:32:38

Temat: Re: To takie dobre...dzisiejszy obiad
Od: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

<m...@h...com> a écrit dans le message news:
oBV98.182$T...@p...casema.net...
>
> Ja od tego Lusia to kiedys jeszcze czegos dostane..
> Potrzymaj spokojnie 50 min. normalnie z pokrywka, 180 st., powinno sie
przez
> tyle czasu troche podsuszyc. Jak ci sie wtedy nie bedzie podobac, to
odkryj,
> ale zmniejsz temperature.
> W zyciu mi na mysl nie przyszlo tego jeszcze bardziej ulepszac. Pamietaj:
> "less is more". Nie przedobrzyj. Moze reszte podaj Lusiowi osobno, co?
> Ostatecznie wypije sobie smietane na deser ))) A przybral juz cos na
wadze?
> Stad ta smietana, co? Podstepna......
>

Wszystko sie bardzo dobrze udalo : Lus zjadl boczek z serem, a ja pory o)))
A smietana zostala mi z przedwczorajszych ziemniakow w folii (po upieczeniu
je rozcinam i wlewam smietane z koperkiem, ktora przedwczoraj zostala
"ulepszona" czosnkiem). Dodalam ja, alo o dziwo wlasciwie sie ziol nie
czulo.
Potrawka bula pyszna, ale sie tak zastanawiam czy z innymi by wyszlo ?
(kalafior, brokuly...)

Ewcia

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

kuchenka gazowa z piekarnikiem elektrycznym -jaka kupic
jak odgrzac makaron?
buraki
Egzotyczny dzem
Krokiety inaczej - jak?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »