Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Tort z bita smietana

Grupy

Szukaj w grupach

 

Tort z bita smietana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-25 07:29:18

Temat: Tort z bita smietana
Od: <u...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.

Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos jeszcze cos poradzi. Otoz
mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze o rady jak ja zrobic
aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale nie calkiem "sztywna"
ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam wrazenie, ze mozna to
zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?

Pozdrawiam

Ula

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-25 08:02:56

Temat: RE: Tort z bita smietana
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora

>
> Witam.
>
> Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos
> jeszcze cos poradzi. Otoz
> mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze
> o rady jak ja zrobic
> aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale
> nie calkiem "sztywna"
> ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam
> wrazenie, ze mozna to
> zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?
>
> Pozdrawiam
>
> Ula

Ja dodaje zawsze nieco zelatyny.

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-25 09:30:03

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:4...@n...onet.pl...
> Witam.
>
> Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos jeszcze cos poradzi.
Otoz
> mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze o rady jak ja
zrobic
> aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale nie calkiem
"sztywna"
> ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam wrazenie, ze mozna
to
> zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?
>
> Pozdrawiam
>
> Ula

ja poprostu uzywam smietanki 36% , tortowej, tak sie ona wuasnie nazywa
ubijam zawsze mixerem na mx obrotach dodajonc w trakcie ubijania jakies 5, 6
luzeczek cukru
oczywiscie z ubijaniem nie mozna przesadzic, bo Ci maseuko wyjdzie:)
powodzenia:)
pozdry Monika


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-25 10:18:56

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: "Magdalena Gierlotka" <m...@c...pl> szukaj wiadomości tego autora

> ja poprostu uzywam smietanki 36% , tortowej, tak sie ona wuasnie nazywa
> ubijam zawsze mixerem na mx obrotach dodajonc w trakcie ubijania jakies 5,
6
> luzeczek cukru
> oczywiscie z ubijaniem nie mozna przesadzic, bo Ci maseuko wyjdzie:)
> powodzenia:)

Dokladnie tak! Zadnych tam "smietanfixow"! Bita smietana, to bita smietana:)
A maselko jakie dobre, jak sie przedobrzy, tylko wtedy trzeba bez cukru:)
Tort oczywiscie powinien zaraz po sporzadzeniu trafic do lodowki i dobrze
sie schlodzic. No i nie powinien stac zbyt dlugo na stole przed
skonsumowaniem, ale to tortowi z bita smietana chyba to nie grozi:)
Pozdrawiam
Magda


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-25 20:55:43

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: busek <b...@p...wp.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam serdecznie

wiec mozesz zrobic tak wez troche smietany zagotuj rozpusc zelatyne ale np gelwe
1/5 przepisu zrob to na jedna szklanke smietany i jak wystygnie to dodaj do tej
pozostalej wcisnij pol cytryny albo szczypte kasku i zacznij ubijac

smietana musi byc mocno schlodzona i najlepeij 30 36 %

potem trzeba wstawic do lodowki tylko nie zapomnij dobrze przykryc folia chyba ze w
lodowce nic nie ma

u...@p...onet.pl napisał(a):

> Witam.
>
> Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos jeszcze cos poradzi. Otoz
> mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze o rady jak ja zrobic
> aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale nie calkiem "sztywna"
> ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam wrazenie, ze mozna to
> zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?
>
> Pozdrawiam
>
> Ula
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-25 22:25:45

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: k...@b...gnet.pl (Mała) szukaj wiadomości tego autora

Dobra, a teraz banalne pytanie.
Ile trzeba smieteny, aby pokryc duzy biszkopt, tak solidnie?

Mała


--
Promocja GE Banku Mieszkaniowego: 0,- zl oplaty dla klientow Getin.pl
Kredyt mieszkaniowy do 100% inwestycji, do 20 lat, bez poreczycieli.
Wystarczy wyslac zgloszenie: http://www.getin.pl/ge/ankieta/ankieta.asp


--
Archiwum grupy http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-26 03:06:05

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: "Witold Szczechura" <w...@h...net> szukaj wiadomości tego autora



> ja poprostu uzywam smietanki 36% , tortowej, tak sie ona wuasnie nazywa
> ubijam zawsze mixerem na mx obrotach dodajonc w trakcie ubijania jakies 5,
6
> luzeczek cukru
> oczywiscie z ubijaniem nie mozna przesadzic, bo Ci maseuko wyjdzie:)
> powodzenia:)
> pozdry Monika


Robie jak wyzej a ponadto, gdy smietana jest juz dobrze ubita, dodaje troche
soku z cytryny i jeszcze chwilke krece mikserem. Usztywnia to dodatkowo
smietane i sprawia, ze nie jest taka mdla.

Beata


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-26 17:03:59

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: "maua piegowata" <m...@b...artcom.pl> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Mała <k...@b...gnet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:015801c0871d$f433a300$e0584cd5@ppp...
> Dobra, a teraz banalne pytanie.
> Ile trzeba smieteny, aby pokryc duzy biszkopt, tak solidnie?
>
> Mała
>
>
na taki duuuzy tort to mi schodziuo tak z 0,75 litra takiej smietanki
mozna kupic teraz bez problemu takie w pudelkach 0,25l :)


--
pozdry Monika



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-26 23:25:07

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net> szukaj wiadomości tego autora

u...@p...onet.pl wrote:
> Jak robicie bita smietane?
Ja ubijam kremówkę. Z tym, że trzeba ostrożnie, bo można ubić ją na masło.
:-)
Jeśli akurat napadli mnie niespodziewani goście, a nie mam kremówki,
to robię 'śnieżkę' z proszku na mleku, i też jest dobrze.

Anetek
--
....
.' .. `. A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta
:`.__.': Anything is good and useful if it's made of chocolate.
`....'

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-01-26 23:28:09

Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net> szukaj wiadomości tego autora

Mała <k...@b...gnet.pl> wrote:
> Ile trzeba smieteny, aby pokryc duzy biszkopt, tak solidnie?
Zdefiniuj 'duży' :-)

Pół litra śmietany powinno wystarczyć -- zawsze robię tyle do tortu
szwarcwaldzkiego, a przekłada się go dwukrotnie plus posmarowanie
wierzchu.
Zresztą, zawsze można ubić więcej śmietany, a resztę wciąć z owocami.

Anetek
--
....
.' .. `. A...@c...ch | http://chall.ifj.edu.pl/~aneta
:`.__.': Anything is good and useful if it's made of chocolate.
`....'

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Omlet "grzybek"
Bezy
Ciasta podstawowe dla Danki i nie tylko
Ciasto na ptysie
Re: Sos ostry do lez

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »