Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!not-for-
mail
From: busek <b...@p...wp.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Tort z bita smietana
Date: Thu, 25 Jan 2001 21:55:43 +0100
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl
Lines: 30
Message-ID: <3...@p...wp.pl>
References: <4...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: po90.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 980461558 19992 213.76.110.90 (25 Jan 2001 22:25:58 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: 25 Jan 2001 22:25:58 GMT
X-Accept-Language: en
X-Mailer: Mozilla 4.7 [pl] (WinNT; I)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:42014
Ukryj nagłówki
Witam serdecznie
wiec mozesz zrobic tak wez troche smietany zagotuj rozpusc zelatyne ale np gelwe
1/5 przepisu zrob to na jedna szklanke smietany i jak wystygnie to dodaj do tej
pozostalej wcisnij pol cytryny albo szczypte kasku i zacznij ubijac
smietana musi byc mocno schlodzona i najlepeij 30 36 %
potem trzeba wstawic do lodowki tylko nie zapomnij dobrze przykryc folia chyba ze w
lodowce nic nie ma
u...@p...onet.pl napisał(a):
> Witam.
>
> Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos jeszcze cos poradzi. Otoz
> mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze o rady jak ja zrobic
> aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale nie calkiem "sztywna"
> ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam wrazenie, ze mozna to
> zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?
>
> Pozdrawiam
>
> Ula
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|