Data: 2001-01-25 10:18:56
Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: "Magdalena Gierlotka" <m...@c...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> ja poprostu uzywam smietanki 36% , tortowej, tak sie ona wuasnie nazywa
> ubijam zawsze mixerem na mx obrotach dodajonc w trakcie ubijania jakies 5,
6
> luzeczek cukru
> oczywiscie z ubijaniem nie mozna przesadzic, bo Ci maseuko wyjdzie:)
> powodzenia:)
Dokladnie tak! Zadnych tam "smietanfixow"! Bita smietana, to bita smietana:)
A maselko jakie dobre, jak sie przedobrzy, tylko wtedy trzeba bez cukru:)
Tort oczywiscie powinien zaraz po sporzadzeniu trafic do lodowki i dobrze
sie schlodzic. No i nie powinien stac zbyt dlugo na stole przed
skonsumowaniem, ale to tortowi z bita smietana chyba to nie grozi:)
Pozdrawiam
Magda
|