Data: 2001-01-25 20:55:43
Temat: Re: Tort z bita smietana
Od: busek <b...@p...wp.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Witam serdecznie
wiec mozesz zrobic tak wez troche smietany zagotuj rozpusc zelatyne ale np gelwe
1/5 przepisu zrob to na jedna szklanke smietany i jak wystygnie to dodaj do tej
pozostalej wcisnij pol cytryny albo szczypte kasku i zacznij ubijac
smietana musi byc mocno schlodzona i najlepeij 30 36 %
potem trzeba wstawic do lodowki tylko nie zapomnij dobrze przykryc folia chyba ze w
lodowce nic nie ma
u...@p...onet.pl napisał(a):
> Witam.
>
> Wiem, ze pare razy bylo juz na grupie, ale moze ktos jeszcze cos poradzi. Otoz
> mam zrobic tort na 18-stke. Ma byc z bita smietana. Prosze o rady jak ja zrobic
> aby byla doskonala. Robilam juz nie raz i bylo dobre, ale nie calkiem "sztywna"
> ta smietana byla. Dodaje "Smietanfiksu" a mimo to mam wrazenie, ze mozna to
> zrobic lepiej. Jak robicie bita smietane?
>
> Pozdrawiam
>
> Ula
>
> --
> Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|