Data: 2003-04-14 00:14:42
Temat: Re: Troszkę o miodzie
Od: "Piotr" <P...@t...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Jaco" <j...@p...xo.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:b7c0rg$lim$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Ostatnio przeczyta?em, ?e miodu nie powinno si? ogrzewaae do temp. powy?ej
60
> st C, bo podobno zabija si? wyst?puj?ce w nim enzymy i w ten sposób miód
> traci swoje warto?ci od?ywcze. Moje pytanie jest nast?puj?ce: Jaka ró?nica
w
> tym czy miód ogrzejemy czy nie skoro enzymy to bia?ka i nie b?d? one mog?y
> spe?niaae roli biokatalizatorów, bo zostan? roz?o?one ju? w pierwszych
> etapach przewodu pokarmowego? Mo?e moje przemy?lenia s? b??dne ale opieram
> je na fakcie zwi?zanymn z insulin? - ona te? jest bia?kiem i dlatego nie
> mo?na jej podawaae doustnie. Je?eli jestem w b??dzie to prosi?bym o
> wyprowadzenie z niego. Pozdrawiam wszystkich:)
> Jaco
>
>
|